Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: Nagyszerű mérkőzésen nyert az Inter!

Az olasz labdarúgó bajnokság 11. fordulójában nem kisebb párharcot rendeztek meg, mint az Inter-Roma rangadót. A két óriás ráadásul a Seria A tabellájának első helyéért harcoltak meg. Mindkét csapat a lehető legerősebb kezdőjével lépett pályára. 

 medel

Inter– Roma 1:0 (1:0)
Helyszín: Milánó, San Siro Vezette: Rizzoli(olasz)
Gólszerző: Medel (31.),
Sárga lap:  Guarin (55.), Handanovic (70.), Palacio (77.), Ljajic (91.) ill. Pjanic (41.), Digne (94.)
Piros lap: Pjanic (73.)

Inter: Handanovic– D’Ambrosio (Ranocchia (79.), Miranda, Murillo, Nagatomo– Guarin, Medel (Kondogbia 51.), Brozovic, Perisic – Jovetic (Palacio 65.), Ljajic Vezetőedző: R. Mancini

Roma: Szczesny– Digne, Rüderiger, Manolas, Maicon– Pjanic, Nainggolan, Florenzi (Falque 64.) – Gervinho (Iturbe 84.), Dzeko (Vainqueur 77.), Salah Vezetőedző: Rudi Garcia

Szinte telt ház várta a csapatokat a San Siroban. Az Internél Icardi mellőzése volt egy kissé megdöbbentő, míg a farkasoknál, De Rossi hiánya volt érdekes a kezdőket tekintve. A mérkőzés első perceiben a vendégek birtokolták a labdát. A labdabirtoklásukból kialakult fölényüket majdnem gólra is váltották.  15. percben. Dzeko fejét találták meg egy beadással, aki az ötösről szépen fejelt a kapu sarka felé, de Handanovic gyönyörű mozdulattal védett. Erre a helyzetre érkezett is a válasz Brozovic lövésével, azonban a farkasok kapusa hárított. A 23. percben Dzeko előtt újabb helyzet adódott. Egy kipattanó lövést próbált közvetlen közelről kapuba sodorni de D’Ambrosio egészen elképesztő becsúszással hárított azt. Hiába volt fölényben a Roma, ugyanis a 31. percben Gary Medel találatával vezetést szerzett az Inter csapata. A középpályás 20 méterről senkitől sem zavartatva tudott lőni. Nagyszerű találat! A gólt követően a Roma nem esett össze, tovább tartották a labdát és próbáltak dominálni. Mindenesetre jól látszott a félidőben, hogy a farkasoknak nem igazán tetszik a hazaiak szervezett védekezése és tördelő játéka.

A második félidőben a Roma ott folytatta, ahol abbahagyta. Sokat járatták a labdát és a középpályájuk uralta a pályát. Az első komoly helyzet Salah nevéhez fűződött. Pjanic szerzett labdát az Inter térfelének közepén és indította csapattársát. Az egyiptomi nagyszerűen tolta meg védője mellett, azonban Handanovicon már nem jutott túl. Nem sokkal ezután Salah újra veszélyeztetettet kétszer is, de a hazaiak kapusa valami óriási formában védett a mérkőzésen. Sajnálatos módon ezután már csak a csontzenével szórakoztatták egymást a csapatok. A farkasok sorsát talán Pjanic kiállítása pecsételte meg. A bosnyák kézzel ért labdába és mivel volt már sárga lapja, el kellett hagynia a pályát. Ezután az Inter az eredmény őrzésére koncentrált. Átálltak 5 védős rendszere. Nagyszerű mérkőzést láthattunk. Sok helyzet, nagy iram, és még nagyobb feszültség volt jellemző az összecsapásra. Minden meg volt ebben a találkozóban, ami egy jó olasz rangadóhoz kell. És persze az az 1:0-ás eredmény.

fotó: legaseriea.it

Borbély Szabolcs