Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Williams show lett a Bilbao meccséből – video, eredmények, tabella

A 10. forduló zárómeccsén megmutatta a Bilbao, hogy milyen, ha ki tudják pihenni magukat. A spanyol bajnokságban így most egy újabb kör ért véget, jövő héten jön a folytatás.

Kép: www.goal.com

Kép: www.goal.com

A Betis otthonába látogatott a Bilbao, amely nem kezdte túl jól ezt az évet. A baszk csapatnak a La Liga mellett az Európa Ligában is helyt kell állnia, így a szűk keretük kicsit nehezen bírja ezt a nagy terhelést. Szerencséjükre viszont most a héten nem voltak nemzetközi kupa meccsek, így a játékosok kipihenhették magukat. Ez már a legelső perctől érződött rajtuk. Nagyon élesen, agresszívan kezdtek a vendég játékosok, akik azonnal beszorították a zöldeket. A szakadó esőben nagyon éltek, mindent beleadtak. Korai sikerüknek viszont csak részben volt ez az oka: kierőszakoltak egy hibát ellenfelüktől a tizenhatoson belül. Nem volt elég határozott a Betis futballistája, amit a baszk Inaki Williams használt ki – szép kapáslövéssel szerzett vezetést a Bilbaónak. A Betis innentől varázsütésre felélénkült. Ha nem is tudtak komoly nyomást gyakorolni a piros-fehérekre, attól még meg tudták tartani a labdákat és néhány kezdetleges helyzetet is ki tudtak alakítani. Joaquin vezérletével megindultak az egyenlítés felé, ám a vendégek sem álltak le: gyors ellenakciókkal próbálták ismét betalálni. Két támadó szellemű, győzni akaró csapat játszott, ami remek iramot eredményezett. Egy kimondottan színvonalas és tempós meccs volt ez.

Ment a hajtás az újabb gólért, ám sikerrel csak egy ember járhatott: Inaki Williams szenzációs napot fogott ki, ami egy újabb gólban is megmutatkozott – nem is akármilyenben. Az első félidő utolsó percében fordulatból, sarokkal irányította a labdát a hálóba. Hihetetlen találata már 2-0-ás vezetést jelentett csapatának, ami nagy megkönnyebbülés volt. A Betis nem tudott túl sok mindent tenni az egyenlítés, vagy a fordítás érdekében. A zöld-fehérek sok meccset buktak idén azért, mert érthetetlen módon rossz játékot produkáltak, ám most nem erről volt szó. Most egyszerűen jobb volt a Bilbao, amely megmutatta, miért is küzd az EL-ben csütörtökönként. A pontok sorsa viszont még nem dőlt el. Minden megváltozott, amikor a 66. percben váratlanul büntetőhöz jutott a Betis: Ruben Castro élni tudott a lehetőséggel, így újra csak egy gól volt a különbség a két csapat között. Ez nagy kedvet adott a hazaiaknak, akik minden erejüket bevetették. Teljes elánnal támadni kezdtek, aminek kis híján egy egyenlítő gól lett a jutalma. Később a Bilbao kerekedett felül – nagyon izgalmas és fordulatos volt a mérkőzés. A hajrában mindkét oldalon volt sansz egy újabb találatra, de ez csak az egyik oldalon jöhetett össze. Ismét a Bilbao játékosai örülhettek, hiszen ezúttal az Atletico Madridból érkező Raul Garcia volt eredményes – hatalmas távoli lövéssel állította be a 3-1-es végeredményt. A Bilbao ezzel a győzelemmel a 8., a Betis pedig visszacsúszott a 13. helyre.

http://www.dailymotion.com/video/x3bxyna_0-1-inaki-williams-amazing-goal-real-betis-v-athletic-bilbao-01-11-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3by2vf_inaki-williams-amazing-goal-0-2-betis-vs-athletic-bilbao-01-11-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3by64g_ruben-castro-1-2-penalty-goal-real-betis-athletic-bilbao-01-11-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x3by8ma_1-3-raul-garcia-goal-real-betis-athletic-bilbao-01-11-2015-hd_sport

Real Betis – Athletic Bilbao 1-3
G.: Williams (8., 45.), Castro (66.), Raul Garcia (87.)

A 10. forduló további eredményei:
Deportivo La Coruna – Atletico Madrid 1-1
Real Madrid – Las Palmas 3-1
Villarreal – Sevilla 2-1
Valencia – Levante 3-0
Getafe – Barcelona 0-2
Real Sociedad – Celta Vigo 2-3
Eibar – Rayo Vallecano 1-0
Espanyol – Granada 1-1
Sporting Gijon – Malaga 1-0

A tabella állása:

Névtelen

A góllövőlista állása:

gól

Köszönet a tabellákért az eredmenyek.com-nak!

Baranyai Balázs