Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Seria A: Rangadót nyert a Milan!

A Seria A-ban ezen a hétvégén megannyi rangadó került megrendezésre. Ezek közül az egyik legérdekesebb párharcot rendezték meg Rómában, ahol a Lazio csapata fogadta a Mihajlovics vezette Milan együttesét.

bacca

Lazio– Milan 1:3 (0:1)
Helyszín: Róma, Stadio Olimpico Vezette: Damato(olasz)
Gólszerző: Kishna (85.) ill. Bertolacci (25.), Mexes (53.), Bacca (79.)
Sárga lap: Basta(60.), Gentiletti (93.) ill. Romagnoli (66.), Bonaventura (87.)

Lazio: Marchetti– Mauricio, Gentiletti, Lulic, Basta– Onazi (Cataldi 46.), Biglia, Candreva (Kishna 63.) – Mlinkovic-Savic (Matri 70.), Anderson, Klose Vezetőedző:  Pioli

AC Milan: Donnaruma– De Sciglio, Alex (Mexes 53.), Romagnoli, Antonelli– Bertolacci (Poli 34.), Montolivo, Kucka– Cerci (Honda 81.), Bacca, Bonaventura Vezetőedző: S. Mihajlovics

Külön pikantériája volt a mérkőzésnek, hogy a Milan vezetőedzője (Mihajlovics) egykoron a Lazio labdarúgója volt. Ráadásul a római csapat aranykorszakának egyik kulcsjátékosának tekintették. Sajnálatos módon mindkét csapatnak mellőznie kellett néhány játékost sérülés miatt. A Milan csapatából Balotelli, míg a hazaiaktól de Vrij hiányzott. Az első félidő hatalmas taktikai harcot hozott. Jóformán az első 20 percben tapogatóztak a csapatok. Méregették egymást, próbáltak rájönni, hogy mégis mit tervezett be a másik a meccsre. Helyzetet sem tudtunk feljegyezni egészen a 25. percig. Ugyanis Cerci erősen belőtt labdájába Bacca éppen csak bele tudott érni az ötösön, azonban a Lazio kapusa hárította a lövést. Azt viszont nem tudta már lereagálni, hogy a kivédett labda egyenesen Bertolacci elé kerül aki közvetlen közelről bepofozta a játékszert a hálóba. Megszerezve első gólját a milánóiak mezében. A következő helyzet is vendégek előtt adódot, mikor Cerci kapufát találta el a labdával a tizenhatoson belülről. A Lazionak egyetlen egy nagy lehetőségét, Felipe Anderson puskázta el. Nagyszerűen cselezte ki Romagnolit, majd a 12 méterre a kaputól az alsó sarkot célozta meg. Donnarumma azonban leért és hárította a lövést. Jó játékot láthattunk az első játékrészben.

A második félidő sajnos rögtön egy sérüléssel indult. Alexet kellett lehozni és Mexes állt be a vendégektől. És ha már bejött gólt is fejelt a francia védő.  Bonaventura szabadrúgása találta meg a védő fejét, aki megelőzte a hazaiak kivetődő kapusát. Ezek után a Milan dominált a mérkőzésen. Az első igazán nagy hazai helyzetig a 68. percig kellett várni. Lulic tűnt fel a vendégek kapuja előtt aki el is eresztett egy lövést de a 16 éves Donnarumma nagyszerűen hárított. Aztán megtört a jég, F. Anderson lövését még hárította a vendégek kapusa de a kipattanót Kishna lőtte be, de elhangzott egy sípszó. Lesen volt a Lazio középpályása, így érvénytelen a gól. Próbálkoztak a rómaiak, de a kegyelemdöfést Carlos Bacca adta meg. Bonaventura egészen kitűnő labdát adott a kolumbiainak, aki Marchetti mellett eltolta, majd a hálóba juttatta a játékszert. Itt azonban még nem ért véget a történet! Kishna visszahozta a reményt a Stadio Olimpicoba. A tizenhatoson belülre keveredett majd onnan lőtt gólt a rövidre. Ebben bizony benne volt a vendégek hálóőre. A mérkőzés hátralévő részében már csak a mezőnyben birkóztak a játékosok. Összegezve egy nagyon jó mérkőzést láthattunk. Sok gól, szép megoldások, taktikus játék. Megéri manapság olasz focit nézni, az szent és végre el lehet mondani egy dolgot. A Milan felzárkózott az élmezőnyhöz 19 pontjával. Szoros csata lesz az évben az első három helyért!

fotó: legaseriea.it

Borbély Szabolcs