Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: A Csákvár legyőzte a Fradit, az Újpest remizett

Fordulatokban bővelkedő meccsen győzte le a Csákvár a Ferencvárost, de a zöldek örülhettek, míg a zalai ötös után elég volt a döntetlen is Újpesten.

38996

Pedig nem úgy indult, hogy hazai örömünnep lesz, de a Csákvár lelkesedése végül szép búcsút ért. Lehet, tudat alatt leengedett a Fradi, amely a szünet után még növelte előnyét, ám nem sokkal később sorra kapta a gólokat, így pedig szezonbeli első honi vereségét szenvedte el. De menjünk sorjában. Ugyan már az odavágón tetemes előnyt szereztek Böde Dánielék – a válogatott támadó a kezdőben kapott helyet, ahogyan Leandro és Pintér Ádám is – a folytatás azonban a fanatikusok rossz szájíze szerint alakult. A vezetést még az elején Böde szerezte meg Leandro passzából, majd Molnár Tibor egalizált, végül a pihenő előtt Pintér Ádám lövésével visszavette a vezetést. Ekkor már semmi sem fenyegette a zöld-fehérek továbbjutását, sőt, Hajnal Tamás a szünet után már kétgólosra növelte a Fradi előnyét, ám a sárga-kékek sorban három góllal visszajöttek, s megverték a zöldeket. Nyilasi Bálint szépített, Domján bombagóllal egyenlített, Nyilasi pedig közvetlen módón járult hozzá a sikerhez, lövésébe balszerencsésen ért bele Dilaver, a labda így saját kapujába került. Ez volt első magyar csapattól elszenvedett első veresége a 2015-16-os idényben a Fradinak, amely a második játékrészre nagyon kiengedett, és ez bosszulta meg magát, vagy tudat alatt már a hétvégi örökrangadóra készültek a játékosok?

Csákvár (NB II.) – Ferencváros 4-3 (1-2)
g.: Molnár T. (38.), Nyilasi B. (55.), Domján (57.), Dilaver (81., öngól) ill.: Böde (8.), Pintér Á. (41.), Hajnal (54.)
tj.: Ferencváros 7-5-tel.

p1a4ds76d01p522gq1cgi1e7g13kb3

Lazára vehette volna a figurát az Újpest, amely a Zalaegerszeg otthonában elért kiütéses siker után hazai környezetben „csak” döntetlenre végzett ellenfelével, pedig benne volt a pakliban, hogy ezúttal is győztesen hagyja el a pályát Nebojsa Vignjevic csapata, ám Csank Jánosnak volt ellenszere a lilák támadásaira. Hiába uralta a játékot a hazai együttes, sem Sallói Dániel, sem Kylian Hazard nem tudott betalálni, előbbi a kapusba, utóbbi a kapufára lőtt, egészen a szünetig tartott az újpesti góltalanság. Térfélcsere után ugyanis Hazard buktatásáért megítélt büntetőt Balogh Balázs értékesítette, így már összesítésbe hattal ment a hazai együttes, amely egy perces gyászszünettel kezdte a találkozót Várhidi Pál, Fülöp Márton és a párizsi terrortámadás áldozataira emlékezve. A második játékrész kezdőrúgását Lázár Bence végezte el hatalmas tapsvihar közepette. A tizenegyes után is a hazaiak uralták a meccset, ám a rengeteg kimaradt ziccer megbosszulta magát: Szakály Attila révén egyenlített a ZTE, amely a győzelmet is megszerezhette volna, de Városi Viktor gyatra lövése jócskán elkerülte a kaput. A helyzetkihasználás továbbra sem az erőssége a liláknak, hiába az idegenben lőtt öt gól.

p1a4dvlr67ppv179n1ujml31ko43

Újpest – Zalaegerszeg 1-1 (0-0)
g.: Balogh B. (65., 11-esből) ill.: Szakály A. (79.)
tj.: Újpest 6-1-gyel.

Gavalovits Sándor