Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: hármat kapott a Copa América címvédője

Uruguayban rendezték a Dél-Amerikai selejtezősorozat negyedik fordulójának rangadóját, a legutóbbi két Copa-győztes csatáját a hazaiak nyerték nagyon simán.

33A

Uruguay – Chila 3-0 (1-0)
Helyszín: Montevideo, Centenario Stadion, Vezette: Wilmar Roldán (kolumbiai)
Gólszerzők: Godin (23.), Rolan (61.), Caceres (65.) ill. –
Sárga lap: Corujo Diaz (18.), Godin (22.), Pereira M. (50.), Pereira A. (68.) ill. Vidal (14.), Medel (22.), Sanchez A. (48.), Diaz (63.)
Kiállítás:ill.

Uruguay: Muslera – M. Pereira, Coates, Godin, Caceres (Silva G. 70.) – Corujo Diaz, Arevalo – Sanchez, Lodeiro (Pereira A 59.), Rolan (Nandez 80.) – Cavani, Vezetőedző: Óscar Tabárez

Chile: Bravo – Isla, Medel, Jara, Mena (Fernandez M.66.) – Vidal, Diaz, Gonzalez (Beausejour 66.) – Valvidia – Vargas (Orellana 81.), Sanchez A., Vezetőedző: Jorge Sampaoli (Argentin)

Az Ecuador elleni csütörtöki vereség után a javítás reményében léptek pályára a hazai “Uruk”, ám könnyű dolgok cseppet sem volt Cavaniéknak, mert az idei Copa América-győztes Chilét fogadták, akik az előző körben hazai pályán vesztettek először pontot. (Kolumbia 1-1)

Az első félidő egyenrangú ellenfelek találkozóját hozta, mégis a játékrész derekán egy szerencsés góllal Uruguay szerzett vezetést Diego Godin révén. Érdekesség, hogy az Atlético Madridot erősítő játékos, középhátvéd létére négy fordulót követően már három gólnál jár.

A második félidőben már a hazaiak akarata érvényesült. A játékrész közepén négy perc leforgása alatt Diego Rolán és Martín Cáceres is betalált fejjel, ezzel magabiztossá téve a hazaiak sikerét. Az első gólnál a hazaiak kapusa Muslera ívelte fel a labdát, amelybe belecsúsztatott egy hazai játékos, majd a tizenegyespontnál, három védő szorításában Rolán szintén fejjel továbbította a játékszert Bravo kapujába. A 65. percben Cáceres egy szöglet után vette be szintén fejjel a chilei kaput. A 2011-es Copa győztes Uruguay sikerével visszavágott az idén júniusi kontinens tornán 1-0-ra elbukott negyeddöntőért. Ezzel a tabella második helyére fellépett a La Celeste. Míg az idén hazai pályán Copát nyerő Chile hét ponttal az interkontinentális-pótselejtezőt jelentő ötödik helyen várja a jövő márciusi folytatást.

Kép: Trome.pe

Becz Tamás