Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Balszerencsés Diósgyőr, századszor győzött riválisa ellen az Újpest

Lassan lecseng az eu(ró)fória, így újra a klubcsapatainkra fókuszál a hazai média, így mi is. A bajnokság folytatásában keleti rangadóval és nagy múltú fővárosi összecsapással jelentkezünk.

diagne

Ultimátumot kapott Bekő Balázs, a miskolci vezetőség nyolc-kilenc pont megszerzését tűzte ki célul a csapat elé, különben a téli szünetben edzőváltásra kerülhet sor. Ennek megfelelően kezdett a miskolci alakulat, ám szerencséje sem volt a feketében játszó vendégeknek, lévén az össze helyzetet elpuskázták, illetve Radosevic, valamint a védelem hathatós segítségével úszta meg a Loki a gólt, mígnem a szórványos támadások egyikét góllal fejezte be a Debrecen. Sidibe kapott labdát a leshatáron, lefordult védőjéről, és kilőtte a jobb alsót. A lassítások alapján úgy tűnt, hogy valamivel előrébb tartózkodott, mint a védők, Iványi azonban nem fújt, így megszerezte a vezetést a Debrecen. Nem sokkal később Grumic egyenlíthetett volna, ha próbálkozás nem a kapufa tövéről pattant volna ki. Jó iramú, helyzetekkel megspékelt első félidő után sem vettek vissza a csapatok, de főleg a hazaiak kapuja forgott nagyobb veszélyben, Radosevic-nek nagyon résen kellett lennie, hogy megőrizze csapata előnyét. Amint az várható volt, Kondás Elemér támadóvá váltotta együttesét, és Coulibalyt küldte be, aki szinte azonnal góllal jelentkezhetett volna, ha Sidibe sarkazása utáni lövését Rados nem véd bravúrral. Ezt követően hol az egyik, hol a másik kapu előtt, de jobbára a miskolci tizenhatosnál zajlott a játék, csak a védők fegyelmezettségének köszönhetően nem tudta növelni előnyét a cívisvárosi alakulat. Bekő Balázsnak négy meccse maradt, hogy teljesítse a klubvezetés ultimátumát, miután nem sikerült pontot lopnia a Nagyerdőből.

DVSC – Diósgyőr  1-0 (1-0)
Nagyerdei stadion, 2500 néző, vezette: Iványi Zoltán
DVSC: Radosevic – Nagy Z. (Lázár P., a szünetben), Mészáros, Brkovic, Korhut – Jovanovic, Kulcsár T. (Bódi, 52.), Szakály P., Tisza (Coulibaly, 65.) – Sidibe, Balogh N.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Nemes M. – Egerszegi, Koman – Kitl (Bognár I., 58.), Grumic, Barczi (Nikházi, 77.) – Novothny (Griffiths, 72.)
g.: Sidibe (23.)
s.: Nagy Z. (31.), Jovanovic (45.), Szakály P. (90+4.) ill.: Grumic (33.), Egerszegi (86.)
kiállítva:

Két nem túl jó formában lévő csapat feszült egymásnak a jubileumi, 200. rangadón. A két szurkolótábor kitett magáért, ahogyan eleinte a csapatok is, az első ziccer a hazaiak előtt adódott, ám Youla fejesét Sankovic tisztázza a gólvonalról. Érdekesség, hogy Vignjevic ezúttal Kovács Zoltánt nevezte a kezdőbe, nem Balajczát. Majd betalál ugyan az Újpest, ám Balázs Benjámin lesről tette, így érvénytelen a gól. A szünet előtt könnyen előnybe kerülhetett volna a lila-fehér együttes, de Heris beadását blokkolják, Diagne lövését pedig Kemenes védte bravúrral, Mohl pedig fölé bombázott. Fordulás után sokáig egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani, egészen a félidő derekáig, ekkor Balogh lövés lepattant Bobálról, de éppen Diagne elé, a szenegáli pedig begurítja a vezető gólt. Nem sokra rá Kylian Hazard bombájával már kettőre nőtt a vendégelőny, eldőlni látszott ekkor az összecsapás. De nem gondolta így a Honvéd, amely Bobál Dávid egy kavarodást követően helyezett Kovács kapujába. A hajrában mindent egy lapra feltéve támadott a Honvéd, ámde újabb gólt nem tudott szerezni, pedig egy ígéretes szabadrúgást követően Holender lőtt, de Kovács hatalmas bravúrral mentette meg csapatának a három pontot.

Honvéd – Újpest 1-2 (0-0)
Bozsik stadion, 1500 néző, vezette: Farkas Ádám
Honvéd: Kemenes – Botka, Bobál D., Ignjatovic (Holender, 57.), Baráth B. – Kamber, Vasiljevic (Prosser, 65.) – Gazdag, Hidi (Vernes R., 77.), Lovric – Youla
Újpest: Kovács Z. – Litauszki, Heris, Kálnoki Kis, Mohl – Sankovic, K. Hazard (Cseke B., 88.) – Bardhi, Balogh B., Balázs B. (Andric, 64.) – Diagne
g.: Bobál D. (80.) ill.: Diagne (67.), Hazard (73.)
s.: Botka (82.), Baráth (90+2.) ill.: Balázs B. (11.)
kiállítva:

(fotó: ujpestfc.hu)

Gavalovits Sándor