Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti a visszatérésről beszélt

Rafa Benítez és José Mourinho helyzete egyaránt bizonytalan. Az olasz edző elmondta szívesen visszatérne egykori állomáshelyeinek valamelyikére a következő szezonban. 

Carlo-Ancelotti-Paris-Saint-Germain-Troyes_LNCIMA20130625_0199_29

Carlo Ancelotti szívesen visszatérne edzőként, valamelyik egykori klubjához, név szerint a Real Madridhoz, a Chelsehez, vagy a Paris Saint Germainhez, de csak a szezon végén. A Real Madrid vezetőedzője Rafa Benítez nagy nyomás alá került, miután csapatával 4:0-s vereséget szenvedett a Barcelona ellen az El Clasicon. A klub elnöke, Florentino Perez rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a mai napon, hogy tisztázzák a tréner jövőjét. A Chelsea menedzserét José Mourinhot is rengeteg kritikai érte már a kiábrándítóan induló szezon miatt, és Ancelotti jelezte, hogy a következő szezonban boldogan visszatérne valamelyik volt állomáshelyére.

“Az biztos, hogy én nem térek vissza a Realba, ebben a pillanatban, mivel úgy döntöttem egy évet kihagyok. A következő szezonban szívesen visszatérnék az edzői élethez, és nem lenne probléma, ha a Madrid, a Chelsea, vagy a Paris St. Germain hármas valamelyikéhez térhetnék vissza.”

Az olasz tréner mindegyik csapatnál ért el sikereket. A Chelseanél nyert bajnoki címet, FA Kupát és Angol Szuperkupát. Ezután a Paris St. Germainnél kötött ki, ahol  bajnokságot nyert. A Real Madridnál szintén szép eredményeket ért el, 2014-ben megnyerte a „király gárdával” a Bajnokok Ligáját, a Spanyol Kupát, az UEFA Szuper Kupát és a Klub Vb-t is. Mindhárom együttesnél két évet dolgozott.

Képforrása: www.futbolsapiens.com

Németh Boldizsár