Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A fehérorosz télben égett meg a Leverkusen – videóval

A német együttes csak egy döntetlenre volt képes Boriszovban, amivel eléggé lecsökkentek a továbbjutási reményei. Ez az eredmény lehetőséget kínál a Romának, hogy kvalifikálja magát a következő körre akár még ma. 

BATE - Bayer

BATE Boriszov – Bayer Leverkusen: 1-1
Helyszín: Boriszov Arena, Boriszov
Vezette: C. Turpin
Gólszerzők: Gordejcsuk (2.) ill. Mehmedi (68.)
BATE: Csernik – Zsavnercsik, Poljakov, Milunovic, Mladenovic – A. Volodko (Nikolic 78.), Jablonski, Hleb (Karnicki 73.) – Rios (M. Volodko 46.), Mozolevski, Gordeychuk
Leverkusen: Leno – Donati, Tah, Ramalho, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Calhanoglu (Brandt 78.), Mehmedi (Jurcsenko 89.) – Hernandez

Rögtön a második percben sokkolták a németeket a hazaiak, Gordejcsuk lőtt nagyjából a tizenhatos vonaláról, a labda pedig becsorgott Leno lábai közt, óriási kapushiba volt. A Leverkusen természetesen egyből offenzívan lépett fel, nyomást gyakoroltak az ellenfélre, hibára viszont nem tudták őket kényszeríteni, a 16. percben egy fölé szálló Calhanoglu lövés volt az első veszélyesebb próbálkozásuk. A találkozó sajnos elég unalmas volt ezen szakaszában, egy gyengécske Ramalho fejes, illetve egy kaput elkerülő Mehmedi lövés volt feljegyezhető, a hazaiak pedig csak a védekezéssel voltak elfoglalva. Cserniknek először a félidő végén volt dolga, ekkor azonban óriásit védett, Hernandez tüzelt, ám a kapus még lábbal épphogy oda tudott érni.

A második félidő elején növelte a tempót a Leverkusen, Bellarabi kétszer is veszélyeztetett, Csernik eszén viszont nem tudott túljárni. Az 54. percben ismételten a német válogatott szélső okozott gondot a fehéroroszoknak, betört a tizenhatoson belülre, majd Csernik szögletre ütötte a lövését. Az 58. percben Mehmedi lapos lövése halt el a kapus kezében, de ekkor már érezhető volt, hogy ha ez így folytatódik, akkor nem fogja sokáig megúszni a BATE. Az egyenlítést a 68. percben hozta össze a Leverkusen, Calhanoglu egy nagyon szép bokamozdulattal ugratta ki Mehmedit, aki valószínűleg beadásnak szánta a labdáját, de az átszállt a kapus feje fölött, és a hálóban landolt. A vendégek továbbra is jöttek előre, komoly helyzetet a 88. percben tudtak csak kidolgozni, ekkor egy szép támadás végén Wendell kínálta meg Cserniket egy jó kis lövéssel, a kipattanó pedig mellécsorgott egy vörös mezesről. A hosszabbításban még Jurcsenko szerezhetett volna gólt, de a kapuba tartó labdáját blokkolták, így maradt az 1-1.

http://www.dailymotion.com/video/x3fczus_bate-borisov-vs-bayer-leverkusen-1-1-all-goals-highlights-24-11-2015_sport

Kép forrása: facebook.com.

Tereh Balázs