Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Egy helyen az összes keddi eredmény!

Kedden az utolsó előtti forduló mérkőzéseivel folytatódott a Bajnokok Ligája idei kiírásának csoportküzdelme. Egyes kvartettekben egész szépen letisztult a kép, csoportelsőt, illetve továbbjutókat avathattunk, míg másutt a döntés több ízben is az utolsó fordulóra maradt. Gálaelőadást tartott az FC Barcelona, könnyed győzelmet mutatott fel a Bayern München, az Arsenal és a Cheslea, emellett azonban meglepetések is született. Összegezzük, hogy mi történt a keddi hátéknapon, egy helyen az összes eredmény, az összes gólszerző és minden fontos tény.

12308339_1191056897589657_2954599262988345893_n

E-csoport:
BATE Borisov – Bayer Leverkusen 1-1 (1-0)
Helyszín:
 Gorodskoj Stadion; Vezette: C. Turpin (francia)
Gólszerzők: Gordejchuk (2.) ill. Mehmedi (68.)

Barcelona – AS Roma 6-1 (3-0)
Helyszín:
 Nou Camp; Vezette: C. Cakir (török)
Gólszerzők: Suarez (15., 44.), Messi (18., 60.), Pique (56.), Adriano (77.) ill. Dzeko (90+1.)

Hiábavaló volt a 21:4-es lövési mutató a Leverkusen javára, a BATE újabb meglepetéseredménnyel rukkolt elő hazai környezetben, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe hozva német riválisát az utolsó kör és a párosítások tükrében. Az FC Barcelona a Real Madrid után az AS Roma ellenében is könnyed erődemonstrációt tartott, az olaszok megköszönhetik, hogy “csak” ennyi lett a vége. Mindkét oldalon kihagyott büntetőt is feljegyezhettünk, Messi pedig kis híján mesterhármassal tért vissza a BL-ben. Az FC Barcelona ezzel immáron biztos csoportelső, s tét nélkül utazhat majd Leverkusenbe, míg a másik három együttes közül még bárki továbbjuthat. Érdekes utolsó játéknap elé nézünk ebben a kvartettben. Jelen állás szerint az AS Roma esélyei a legjobbak, a labda azonban kerek.

e csoport

F-csoport:
Arsenal – Dinamo Zágráb 3-0 (2-0)
Helyszín:
 Emirates Stadion; Vezette: Kassai Viktor (magyar)
Gólszerzők: Özil (29.), Sanchez (33., 69.) ill. –

Bayern München – Olympiakos Pireus 4-0 (3-0)
Helyszín:
 Allianz Aréna; Vezette: J. Eriksson (svéd)
Gólszerzők: Douglas Costa (8.), Lewandowski (16.), Thomas Müller (20.), Coman (70.) ill. –
Kiállítás: Badstuber (53.) ill. –

Az Arsenal és a Bayern München is könnyed győzelmet aratott, avagy visszaállt a világ rendje, ám ezt a tabella egyelőre még nem tükrözi. Pep Guardiola csapata immáron biztos csoportelső, s tét nélküli mérkőzésre utazik majd Zágrábba, ellenben az Arsenal és az Olympiakos összecsapása görög földön hatalmas mérkőzésnek ígérkezik. Arsene Wenger csapata csakis  egy győzelemmel juthat majd tovább. Ez a játéknap a lehető legjobban alakult a számukra az Ágyúsok számára.

f csoport

G-csoport:
FC Porto – Dinamo Kiev 0-2 (0-1)
Helyszín:
 Dragaoi Stadio; Vezette: C. Velasco (spanyol)
Gólszerzők: – ill. Yarmolenko (35.-büntető), Gonzalez (64.)

Maccabi Tel Aviv – Chelsea 0-4 (0-1)
Helyszín:
 Bloomfield Stadion; Vezette: A. Mallenco (spanyol)
Gólszerzők: – ill. Cahill (20.), Willian (73.), Oscar (77.), Baba (90+1.)
Kiállítás: Ben Haim (41.) ill. –

Azt leszámítva, hogy a Maccabi Tel Aviv immáron biztosan búcsúzott, még semmi nem dőlt el a ‘G’ jelű kvartettben. Még Jose Mourinho csapata is kieshet, fantasztikus utolsó játéknapra van kilátás. A Dinamo Kijev hatalmas meglepetésre bevette a Porto otthonát, ezzel pedig borította a papírformát. Az ukránok az utolsó játéknapon a Maccabit fogadják majd, míg a Chelsea és a Porto Londonban mérettetik meg. A forgatókönyv igen sokoldalú, lehet számolgatni…!

g csoport

H-csoport:
Zenit Szentpétervár – Valencia 2-0 (1-0)
Helyszín:
 Petrovsky Stadion; Vezette: S. Moen (norvég)
Gólszerzők: Shatov (15.), Dzyuba (74.) ill. –
Kiállítva:  ill. Vezo (80.)

Lyon – Gent 1-2 (1-1)
Helyszín:
 Stade de Gerland; Vezette: S. Karasev (orosz)
Gólszerzők: Ferri (7.) ill. Milicevic (32.), Coulibaly (90+5.)

Ötödik csoportmérkőzését is megnyerte a Zenit, mely egyedüliként a mezőnyben továbbra is hibátlan. A Valencia legyőzésével egyúttal az is eldőlt,  hogy az orosz klub az utolsó kör eredményétől függetlenül csoportelsőként, kiemeltként készülhet az egyenes kieséses szakaszra. A Gent hatalmas meglepetésre nyerni tudott a Lyon otthonában, egy az utolsó utáni pillanatokban lőtt góllal, mely a francia klub kiesését eredményezte. A belga csapat saját kezébe vette sorsát, az utolsó játéknapon azt a Zenitet fogadja, melynek számára tét nélküli lesz a mérkőzés, igaz ez a Valencia esetében is igaz a Lyon ellenében. Persze a presztízs, a makulátlan mérleg megőrzése ott lesz a fejekben.

H csoport

Őszi Ádám