Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Életéért küzdő Arsenal, pályán a címvédő! – előzetes

Kedden tovább folytatódik a Bajnokok Ligája 2015/2016-os kiírása. A csoportküzdelmek során ez lesz az ötödik forduló. Vannak olyan csapatok, melyeknek már kialakult a helyzetük, tehát adott esetben továbbjutottak a csoportból, vagy éppen már olyanokat is lehet felsorolni, akiknek már nincs rá esélyük. Azonban van egy olyan klub, melynek élete-halál kérdés lesz a mai mérkőzés.

bajnlig

A csoport 5. forduló:
18:00 BATE Borisov – Bayer Leverkusen (Sport 2)
20:45 FC Barcelona – AS Róma (M4 Sport)

A fehérorosz BATE Borisov a német Bayer Leverkusen csapatát látja vendégül a kora esti órákban. A két csapat első mérkőzésén a „gyógyszergyáriak” megalázó vereséget mértek, az akkor vendégként pályára lépő Borisov ellen. A két klubnak egyaránt megvan az lehetőséget a továbbjutásra, azonban a mérkőzés egyértelmű esélyesének a Leverkusen számít. A másik összecsapáson a címvédő Barcelona a Rómát fogadja. A katalánok már biztos továbbjutói a csoportnak, egy esetleges győzelem esetén pedig az első helyet is bebiztosítanák Messiék.

B csoport 5. forduló
20:45 Arsenal – Dinamo Zagreb
20:45 Bayern München – Olympiacos (Sport 1)

Az „ágyúsok” létfontosságú mérkőzésen fogadják a Dinamo Zagreb csapatát. Amennyiben, ma nem nyernek Wenger tanítványai, abban az esetben kiesett a Bajnokok Ligájából az Arsenal. A továbbjutás nem csak a londoniakon múlik, hanem a Bayern München – Olympiacos meccs végkimenetelén is. Ha a görögök pontot tudnának csenni Münchenből, abban az esetben az Arsenal – Zagreb mérkőzés végeredményen teljesen mindegy lesz.

C csoport 5. forduló
20:45 FC Porto – Dinamo Kiev
20:45 Maccabi Tel Aviv – Chelsea (Sport 2)

A C csoportban, még három klub is esélyes a továbbjutásra. A Portó a Dinamo Kievet fogadja. A portugál együttes egy döntetlennel is bebiztosítaná helyét minimum a második helyen, egy esetleges győzelemmel pedig már az első helyet is. A másik meccsen a Chelsea a Tel Avivhoz látogat. Az izraeli együttesnek már nincs esélye a továbbjutásra, a londoni „kékeknek” pedig létfontosságú lenne a 3 pont megszerzése, hiszen az utolsó meccsen az ukrán riválist fogadják majd a Stamford Bridge-n.

D csoport 5. forduló
18:00 Zenit St. Petersburg – Valencia (Sport 1)
20:45 Lyon – Gent

A legkiegyensúlyozottabb betitulált D csoport első összecsapásán a Zenit a Valenciát fogadja. Az orosz klub eddig rendre mind a négy mérkőzését behúztak, így a továbbjutásuk már garantált, a Valenciának pedig egy esetleges vereséget követően lenne még miért izgulnia. A másik mérkőzésen a Lyon a Gentet fogadja. A francia együttesnek matematikai esélye még van a továbbjutásra. A belga klub, azonban már nem egyszer bizonyított be, hogy nem könnyű ellenfél, így valószínűleg ma megpecsételődik a Lyon sorsa.

Németh Boldizsár