Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Klubváltás, célok, világbajnokság! – exkluzív interjú

A hétvégén került megrendezésre a Hinora Winter Tour második állomása, melyet mind felnőtt, mind pedig abszolút kategóriában Varga Gábor a nemrégiben alapított Royal Footgolf Club új igazolása nyert meg. Gábor a sportág zászlós hajójának számít honi szinten, s készségesen válaszolt a FociClub.hu kérdéseire. Szóba került a “debütálás” és a hétvégi diadal, a klubváltásának okai, a megnevezett célok, s azt is megtudhattuk, hogy végül ott lesz-e az argentínai világbajnokságon, mely a sportág történetének eddigi legnagyobb mérföldkövének számít.  

–  Gratulálok, ezt nevezik sikeres bemutatkozásnak egy új klubban! Milyen volt az első versenyed a Royal Footgolf színeiben?
– Hivatalosan már az első fordulóban, a budapesti versenyen is a Royal Footgolf Club színekben indultam két héttel korábban. Noha a  vezetők szerették volna megvárni, amíg a klub kommunikációs csatornáin is be tudják jelenteni az érkezésemet. Azonban a Hinora Winter Tour állomásain, -első alkalommal- már a csapatok közt is folyik a pontgyűjtögetés, nem szerettünk volna egyből hátrányba kerülni a többi csapattal szemben. (A csapatversenybe csapatonként maximum 4 fő legjobb eredménye számít, itt máris hátrányban vagyunk, hiszen nálunk jelenleg 3 fő tud pontokat gyűjtögetni)

A kérdés nyilván a tegnapi győzelmemre vonatkozik,(az első fordulóban holtversenyben a 4. helyre értem oda), és azt kell mondjam, ebben az évben nem nagyon volt részem sikerekben…! Valami kis plusz mindig hiányzott a játékomból, vagy ha nekem jól ment, akkor egy ember biztos volt, aki “extrábbat” ment. Ez a zirci pálya egyébként a kedvenceim közé tartozik már most is. A FOB versenysorozat zirci állomásán egy 3. helyet tudtam szerezni, úgyhogy mondhatom, hogy számomra kedves ez a helyszín.

Tegnap a hideg, és az erős szél megnehezítette a játékosok dolgát, de egy kiegyensúlyozott játék segítségével oda tudtam érni a dobogó legfelső fokára, felnőtt és abszolút kategóriában is. Szoros volt, hiszen a Budapest Footgolf Team játékosai közül ketten is “extrát” mentek, par -5 ös eredménnyel, ami jelen körülmények közt szintén megsüvegelendő, ezúttal is gratulálok nekik.

FotorCreated

Miért döntöttél a váltás mellett, és miért éppen az újonc csapathoz, a Royal Footgolf Clubhoz szerződtél?
– Egy hosszú sztori vége lett az, hogy elhagytam a Ferencvárost. Nagyon sokat gondolkoztam, hogy mi lenne a helyes döntés, hiszen labdarúgás terén a Fradi a mindenem, de sajnos Footgolf szinten nem úgy alakultak a dolgok ahogy az indult, és ahogy terveztem, így hát egy elvi kérdés vége lett a távozásom!Amit egy pillanatig sem bántam meg, hiszen úgy tűnik jó helyre és jókor érkeztem!

És, hogy miért a Royal? – Nos, itt van ugye mindjárt Hrutka Jani, akinek tizenpár éve a televízió előtt szurkoltam, hogy a Bajnokok Ligájában minél tovább meneteljen a Fradival, vagy épp a románoknak lőjön hatalmas szabadrúgás gólt. Megtisztelő egy klubban játszani vele. A sportigazgatói titulust viselő Hinora Ferencet is meg kell, hogy említsem, aki olyan feltételeket ajánlott, amit nem lehetett visszautasítani. A célok és a küldetés amit megfogalmazott, szintén nagyon szimpatikusak, örömteli hogy részt vehetek benne. Ezúton is köszönöm nekik, hogy a jelenlegi footgolfos közegből éppen engem szemeltek ki.

– Milyen célokat tűztél ki magad elé?
– Céljaim közt rövid távon szerepel az, hogy a téli bajnokságban a dobogón végezzek. Nyakunkon az argentínai világbajnokság, amivel kapcsolatban még reális célt, -amivel elégedett is lennék- nem sikerült megfogalmaznom. Hosszabb távon a 2016-os Magyar Bajnokságban szeretnék az első tízbe kerülni, ami cseppet sem tűnik könnyű feladatnak, hiszen kellően sok jó játékos van a honi mezőnyben. Ide tartozik még, hogy a klub céljait közösen sikerüljön megvalósítanunk, nevezetesen, hogy teljesen új játékosokat vonjunk be szeretett sportágunkba, akik azonosulni tudnak a Royal elveivel, szabályaival!

– Mik a csapat hosszútávú céljai?
– A csapat hosszú távon szeretné megmutatni azt, hogy a Footgolf játékosok semmivel sem “rosszabbak” mint a golfosok. Szeretnénk az új játékosoknak, és a golfpálya tulajdonosoknak is bebizonyítani, hogy egy footgolfos is lehet úriember. Követendő példa és jó irány a Budapest Footgolf Team is, az összetartásával, az egységességével, a megjelenésükkel és nem utolsó sorban a játékukkal. De említhetném a Hole Hunters csapatát is, akik szintén nagy létszámban, és kulturáltan viselkedve mutatnak jó példát…! Úgy gondoljuk, elengedhetetlen a sportág fejlődése szempontjából, hogy új játékosok jöjjenek, belőlük akár új csapatok alakuljanak, és minőségi tömegesítés valósuljon meg.

– Bár kvalifikáltál, korábban úgy volt, hogy nem utazol a világbajnokságra! Hogyan áll most ez a projekt?
– Ott leszek Argentínában, amiért szintén óriási köszönettel tartozom a csapatomnak, akik lehetővé tették nekem az utazást. Magyar füleknek szokatlanul nagy összegről van szó, úgyhogy lesz mit ledolgoznom az előttem álló versenyeken! Fantasztikus élmény lesz, a 300 fős mezőnnyel napokon keresztül játszani, és részt venni a sportág ezen történelmi mérföldkövén. Abban biztos vagyok, hogy a kinti körülmények hibátlanok lesznek, úgyhogy egy kifogást már előre ki tudunk zárni.  Félkészülésemben nagyon sokat segít a Fitness5 konditerem “hálózat”, akik Budapesten immár öt teremmel, profi gépparkkal, és egy speciális edzéstervvel segítik a félkészülésemet, (és az érdeklődő Footgolfosokat is). Ezen kívül, az egyik legfontosabb, a kaja: köszönöm a Stefánia étterem és pizzériának a lehetőséget, hogy finom, mindemellett megfelelő tápértékű, változatos étrenddel készülnek a mindennapokban számomra.

Őszi Ádám