Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kapitulált a Valencia a Zenittel szemben

 A H csoport első és második helyezettje csapott össze első körben a keddi BL fordulóban. A már biztos továbbjutott Zenitnek nem volt már tétje a mérkőzésnek, míg a Valenciának be kellett volna biztosítania a második helyét.

valencia

Zenit Szentpétervár – Valencia 2:0  (1:0)
Helyszín: Szentpétervár, Petrovsky Stadium
Vezette: S. Moen (Norvég)
Gólszerzők: Shatov (15.), Dzyuba (74.)
Sárga lapok: Crisito (17.), Yusupov (71.), Witsel (78.), ill. Mir R.(45.)
Piros lap: Vezo (80.)

Zenit Szentpétervár: Lodigin – Smolnikov, Garay, Lombaerts, Criscito, Neto – Shatov, Danny, Witsel – Dzyuba, Hulk
Vezetőedző: André Villas-Boas

Valencia: Domenech – Gaya, Abdennour, Vezo, Cancelo –  Perez, Gomes, Parejo, Feghouli – Paco, Mir Vincente
Vezetőedző: Nuno Espírito Santo

Ez a mérkőzés nem a spanyolokról szólt. Annak ellenére, hogy az első védést a hazaiak kapusának kellett bemutatnia Paco lövése után, a Zenit szép lassan felőrölte az ellenfelét már az első játékrészben. Ez a 15 percben rögtön egy gólban mutatkozott meg. Egy előre ívelt labdát a Valencia bal bekkje elszámolt és nem tudta elfejelni, az ajándék labdával pedig a hazaiak megindultak. Bár elhalni látszott a támadás, mert jól zártak a vendégek a tizenhatosnál, az ide-oda pattogó labda épp Shatovhoz került, aki ajtó-ablak ziccerben nem hibázott. 1:0. A Valencia nem adta fel és próbálkoztak becsülettel. Közel jártak az egyenlítéshez a 43. percben, de Paco fejese elkerülte a kaput.

A második félidőben a Zenit kiteljesítette a dominanciáját. Már az 59. percben meg tudták volna duplázni az előnyüket, de Garay éppen csak nem találta el a kaput a labdával egy szögletet követően. De ami késik, az nem múlik. A 74. percben egy iskolajáték után Danny passzából, Dzyuba volt eredményes. A vendégek ezek után még nehezebb helyzetbe hozták magukat, ugyanis Vezo egy brutális belépőért azonnali piros lapot kapott a játékvezetőtől. Ezzel véget is ért a mérkőzés a Zenit magabiztosan verte meg spanyol ellenfelét.

fotó: valenciacf.com

Borbély Szabolcs