Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rudi Garcia: Nagy dolog lenne, ha elkerülnénk a vereséget!

A mai Bajnokok Ligája mérkőzések közül az egyik leginkább várt találkozó, az AS Roma vendégszereplése a Barcelona otthonában. A találkozó kiemelten fontos az olaszok számára, hiszen a továbbjutásuk is ezen múlhat. Az összecsapásról a rómaiak vezetőedzője, Rudi Garcia ejtett pár szót.

rudigarcia001 620px x 433px

“Tudjuk, hogy a Barcelona számára egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz.”– kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

“A mi szempontunkból a csoportban elfoglalt helyünkön nem sokat változtat az, ha döntetlent érünk el, vagy kikapunk. Nagy dolog lenne, ha elkerülnénk a vereséget és persze jobb lenne nyerni, de itt nagyon kevés csapatnak sikerül ez. A Barcelona a világ legjobb csapata és ha van szemernyi esélyünk, akkor azt meg kell ragadni. Csak egy győzelem változtathatja meg a jövőt. Tudjuk, hogy főleg otthon nagyon jók, a Real Madrid elleni meccs ezen nem változtatott semmit.”

Rudi Garcia azt is elismerte, hogy nem fogja Daniele De Rossi játékát kockáztatni azért, hogy aztán a középpályásra nem számíthasson az utolsó, BATE elleni meccsen.

“Ami Danielét illeti, meglátjuk milyen állapotban lesz a hétfői edzés után. Jobban van már, de nem akarok kockáztatni. A Boriszov elleni meccs lesz a döntő fontosságú. Amennyiben a Barca elleni játékkal De Rossi kidőlne további 6 meccsre, akkor nyilvánvaló, hogy ezt nem kockáztatom meg.”

“A keddi meccsen egyszerűen tökéletes játékra lesz szükség, úgy nem mehetünk fel a pályára, hogy már ki is kaptunk. Hasonlóan kell majd játszanunk, mint az első meccsen.”

Amennyiben a francia mester fel tudja lelkiekben készíteni a játékosait a mérkőzésre, akkor a Barcelona futballistáinak fel kell kötniük a gatyájukat. A Roma szép és lendületes focit játszik,. Igaz, a katalánok otthonában nem szoktak túl sokat támadni az ellenfelek.Mindenesetre izgalmas párharcnak nézünk elébe.

fotó: goal.com

Borbély Szabolcs