Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Skót bajnoki Amerikában

A Dundee és a Celtic  legalábbis már megegyeztek ebben, már csak a skót liga hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy a következő idényben az Egyesült Államokban játssza az egyik bajnokiját a két csapat.

2

A két klub mindenben megegyezett egymással, a helyszín Philadelphia vagy Boston lesz – mindkét városban jelentős az utóbbi években a tengerentúlon túrázó Celtic szurkolótábora, ez Boston esetében nem is meglepő, hoszen a városban és annak környékén több millió ír, és skót származású ameriaki él. A Dundee tulajdonosa ráadásul texasi, ezért ők is örülnek az amerikai meccsnek, míg a Celtic a jövőben csapatot indítana az amerikai második vonalnak tekinthető NASL-ben.

Az ötlet egyébként már nem először vetődik fel. Látván az európai csapatok más kontinensen való sikereit, már az angol szövetség pár éve pedzegette egy plusz, 39. forduló beiktatását, melynek mérkőzései lehetnének Kínában, Japánban, Ausztráliában, Amerikában, Kanadában, stb-stb.
Az olaszoknál, és franciáknál már több éves hagyománya van a szezonnyitó Szuperkupa más országban történő lebonyolításának. Az idei Juventus-Lazio (2-0) olasz szuperkuba Shanghajban volt, míg a PSG-Lyon (2-0) Montreálban.

A skótok úgy néz ki viszont a tettek mezejére lépnek, és természetesen ez lenne az első skót bajnoki a tengerentúlon.

Képforrás: uk.news.yahoo.com

Becz Tamás