Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Megannyi megválaszolatlan kérdés és egy csúcsrangadó – előzetes

A tegnapi nap után szerdán folytatódik tovább a Bajnokok Ligája. A játéknap már 4 órakor kezdetét veszi. A gigászok közül többen is továbbjuthatnak, ám ez nem mindenkinek lesz sétagalopp. Az ínyenceknek ma sem lehet panaszuk a kínálatra, ugyanis a televíziók a 8 megrendezendő meccsből 6-ot élőben közvetítenek.

bajnlig2

A csoport 5. forduló:
20:45 Shakhtar Donets – Real Madrid (TV: Sport 1)
20:45 Malmö – PSG

A Real Madrid már továbbjutóként várja az utolsó előtti fordulót, ugyanis a legútóbbi PSG ellen aratott 1-0-ás sikerrel biztosították helyüket a legjobb 16-ban. Ám tudva és látva a “Királyiaknál” kialakult jelenlegi helyeztet, biztosak lehetünk benne, hogy Rafa Benitez a hétvégi fiaskó után nem engedhet meg magának egy újabb vereséget. Ráadásul fontos, hogy csoportelsőként menjenek tovább, elkerülve a komolyabb csapatokat a sorsolásnál. A Shakhtarnak meglehet a 3. hely, de lehet, hogy nem ezen a mérkőzésen biztosítják be.

A csoport másik mérkőzésén a PSG a utolsó Malmöhöz látogat. A párizsiak egy győzelemmel – amire valljuk be nagy az esély – bebiztosíthatják továbbjutásukat, ám az eredmények szerencsés alakulását követően akár még csoportelsők is lehetnek, ám ez esetben nem a saját kezükben van a sorsuk. A Malmöre ugyan az vonatkozik mint a fentebb említett Shakhtara. Még odaérhet az EL-re, amivel nagyon elégedettek lennének a csapat háza táján.

B csoport 5. forduló
18:00 CSKA Moszkva – Wolfsburg (TV: Sport 1)

20:45 Manchester United – PSV (TV: Sport 2)

A Manchester United győzelme esetén szintén bebiztosítja részvételét a legjobb 16 között, ám ehhez vissza kellene vágni az első fordulós vereségért a PSV-nek. Könnyíti van Gaalék helyzetét a hazai pálya és valószínűleg újra rendelkezésre fog állni Wayne Rooney és Anthony Martial is. Ami látva a hétvégi teljesítményüket, csak segítség lehet. A PSV veresége esetén nehéz helyzetbe kerülhet, főleg úgy, hogyha a csoport másik meccsén a Wolfsburg is győzni tud.

Kevés csoport van ahol még mind a négy résztvevőnek van esélye a továbbjutásra, de ez egy ilyen helyzet. A csoport utolsó CSKA is mindössze 3 ponttal van lemaradva a csoportelső “Vörös Ördgökől”, úgyhogy igazi ki ki meccset játszhat most a Wolfsburggal az orosz hidegben. Azonban ha Doumbiaék egy vereség esetén elbúcsúznak a továbbjutástól. A Wolfsburg ahogy fentebb is említettük még tűz közelben van, akár csoportelsőként is továbbjuthatnak győzelmük és utolsó fordulós jól szereplésük esetén.

C csoport 5. forduló
16:00 Astana – Benfica (TV:Sport 1)
20:45 Atletico Madrid – Galatasaray (TV: AMC)

A kazah csapat Astananak köszönhetően már 4 órakkor betelepedhetünk a TV elé. Hozzájuk a portugál gigász Benfica látogat. A hazaiak tulajdonképpen még továbbjuthatnak, ám valljuk be ehhez egy kisebb csoda kellene, ugyanis még győzelem nélkül állnak a csoportban és nem valószínű, hogy a csoportelső Benfica lesz az az ellenfél akit le tudnak győzni először. Ha a portugálok nyernek akkor ők is beírták magukat a legjobb 16-ba, mi több csoport elsőségük is eldőlhet ma.

Már persze akkor, ha kikap a Diego Simeon fémjelezte Atletico Madrid, amelyik hazai pályán fogadja a hektikus Galatasarayt. Ha a törökök kikapnak, akkor ők biztosan nem lesznek továbbjutók, de még az EL hely sem lesz biztos. A “Matracosok” még csoportelsők is, mi több kiesők is lehetnek. Tehát itt is rengeteg még a megválaszolatlan kérdés.

D csoport 5. forduló
20:45 Juventus – Manchester City (TV: M4 Sport)

20:45 Mönchengladbach – Sevilla

A csoport, sőt a forduló rangadóját rendezik meg Olaszországban, ugyanis a Juventushoz a Manchester City látogat. Angliában a Juve hátrányból tudta megfordítani a színvonalas mérkőzést, most is hasonlóan nagy ütközetre számíthatunk. A Juventus győzelmével letaszítaná a Cityt az első helyről és már saját kezében lehetne a sorsa a csoport elsőséget illetően, ám kihangsúlyozzuk, hogy ehhez mindenképpen győzni kell, ugyanis a City egy döntetlennel is maradna az élen, így a ki ki meccs itt is hatványozottan megállja a helyét.

A másik mérkőzésen a Sevilla és a Mönchengladbach találkozóján a győztes még életben maradhat. A továbbjutáshoz, azonban az utolsó fordulóban bravúrt kell végrehajtania. Nagyobb esélye erre a Sevillanak van. A spanyolok is 5 ponttal vannak a továbbjutó hely mögött.