Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Egy helyez az összes szerdai eredmény!

A keddi játéknapot követően szerdán folytatódott a legrangosabb európai kupasorozat a Bajnokok Ligája. Ezúttal a mezőny másik fele mérte össze tudását a csoportküzdelmek 5. fordulójában. Négy csoport, 16 csapat és 8 továbbjutó hely, melyből 6 már el is kelt, egészen letisztult képet kaptunk egyes kvartettek révén. A játéknap rangadóját a Juventus nyerte, a PSG könnyed és fölényes győzelmet aratott, míg a Mönchengladbach meglepően nagy arányban lépte le a Sevillát. A Real Madrid kis híján 4-0-ról adta el meccsét, pontot tett az i-re az Atletico Madrid, míg a Manchester United nehéz helyzetbe hozta önmagát.

12278694_10154470004268298_2892396848134512682_n

A-csoport:
Malmö FF – Paris St. Germain 0-5 (0-2)
Helyszín:
 Swedbank Stadion; Vezette: W. Collum (skót)
Gólszerzők:  ill. Rabiot (3.), Di Maria (14., 68.), Ibrahimovic (50.), Lucas Moura (82.)

Shakhtar Donetsk – Real Madrid 3-4 (0-1)
Helyszín:
 Arena Lviv; Vezette: B. Nijhuis (holland)
Gólszerzők: Teixeira (77.-büntető, 88.), Dentinho (83.) ill. -Ronaldo (18., 70.), Modric (50.), Carvajal (52.)

Jeles nap volt ez a mai Zlatan Ibrahimovic számára, a hórihorgas svéd ugyanis ellenfélként tért haza. Csapata a PSG roppant fölényes győzelmet aratott, ő maga pedig betalált, ám hatalmas tiszteletet és szeretetet kapott a szurkolóktól, a hajrában lecserélték, járt neki a megtisztelő taps. A csoport másik találkozóján Cristiano Ronaldo csillogott, két gólt és két gólpasszt osztott ki, a Real Madrid pedig belealudt a mérkőzésbe, s kis híján 4-0-ás előnyét adta el döntetlenre. Ezzel az is eldőlt, hogy nem zárja kapott gól nélkül a csoportküzdelmeket a madridi óriás, mely eddig egyedüliként a mezőnyben érintetlen hálóval bírt. Végezetül pedig halkan megjegyeznénk a Ronaldo jelenséget, avagy miért van az, hogy a kicsi és középcsapatok ellen megy a portugálnak, csillog és vezéregyéniség tud lenni, míg a tétmeccseken rendre eltűnik, szürke kisegérként aposztrofálható. A Real Madrid az egymás elleni eredmények tükrében immáron biztos csoportelső, míg a PSG másodikként zár, az utolsó játéknaptól függetlenül A továbbjutó helyek elkeltek, már csak az a kérdés, hogy a Malmö, vagy a Shakhtar folytatja az Europa Ligában.

A csoport

B-csoport:
CSKA Moszkva – Wolfsburg 0-2 (0-0)
Helyszín:
 Khimki Aréna; Vezette: G. Rocchi (olasz)
Gólszerzők: – ill. Akinfejev (67.-öngól), Schürrle (88.)

Manchester United – PSV Eindhoven 0-0 (0-0)
Helyszín:
 Old Trafford; Vezette: P. Kralovec (cseh)
Gólszerzők: – ill. –

Oroszországi győzelmével kora este a csoport élére állt a Wolfsburg, míg a PSV a hazai győzelmet követően az Old Traffordon is megállította a Manchester Unitedet. A CSZKA Moszkva a továbbjutásért már nem, de az Europa Liga indulásért még harcolhat az utolsó körben, ellenfele az a PSV lesz Einhovenben, mely győzelem esetén könnyen továbbjuthat, ugyanis a Vörös Ördögök és a Farkasok Wolfsburgban mérik majd össze tudásukat az utolsó fordulóban. Van Gaal csapata nagyon nehéz helyzetbe került, sok féle forgatókönyv van, kétség sem férhet hozzá, hogy a most szóban forgó négy kvartett közül erre szegül majd a figyelem a legutolsó játéknapon.

b csoport

C-csoport:
Astana – Benfica 2-2 (2-1)
Helyszín:
 Asztana Aréna; Vezette: R. Buquet (francia)
Gólszerzők: Twumasi (19.), Anicic (31.) ill. Jimenez (40., 72.)

Atlético Madrid – Galatasaray 2-0 (1-0)
Helyszín:
 Vicente Calderón; Vezette: N. Rizzoli (olasz)
Gólszerzők: Griezmann (13., 65.) ill. –

Bár az Astana újabb hatalmas meglepetéssel rukkolt elő, s a Benfica mentette végül döntetlenre a mérkőzést, a csoportban pont került a két továbbjutó kilétére. Az egyenes kieséses szakaszban az Atletico Madrid és a Benfica, a két csapat ráadásul egymás ellen dönthet a csoportelsősségről az utolsó körben. Griezmann remeklésével nem tudott mit tenni ezen az estén a Galatasaray, mely így már csak az Europa Ligában való folytatásban bízhat, ehhez az szükséges, hogy pontot szerezzenek az Astana elleni zárómeccsen.

c csoport

D-csoport:
Juventus – Manchester City 1-0 (1-0)
Helyszín:
 Juventus Stadion; Vezette: F. Bricy (német)
Gólszerzők: Mandzukic (18.) ill. – –

Mönchengladbach – Sevilla 4-2 (1-0)
Helyszín:
 Borussia-Park; Vezette: D. Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Stindl (29., 83.), Johnson (68.), Raffael (78.) ill.Vitolo (82.), Banega (90+1.-büntető)

A játéknap rangadóját a Juventus nyerte a Manchester City ellenében teljesen megérdemelten, így a két csapat helyet cserélt a tabellán. Mindketten továbbjutottak, a Juventus csoportelsőssége immáron a saját kezében van, ehhez elég egy pont Sevillában az utolsó körben, vagy ha a Manchester City pontokat hullajt a Mönhengladbach vendéglátójaként. A német klub meglepően nagy arányú és fölényes vereséget mért spanyol riválisára, s a két csapat helyet cserélt a tabellán, ám az Europa Ligát érő harmadik hely még nem dőlt el.

d csoport

Őszi Ádám