Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Fájdalmas csattanó Lyonban…

A H csoport az egyik legizgalmasabb csoport lehet a Bajnokok Ligájában. Hogy miért? Mert a Valencián kívül éppenséggel a Gent és a Lyon is simán továbbjuthat még. Ebből kifolyólag nagyon fontos volt ez az összecsapás.

gent

Lyon– Gent 1:2 (1:1)
Helyszín: Lyon Stade de Gerland
Vezette: Karasev (Orosz)
Gólszerzők: Ferri (7.), ill. Miicevic (32.)
Sárga lapok: Bedimo (38.), Ferri (48.) ill. Nielsen (16.), Neto (25.), Foket (58.)

Lyon: Lopes – Rafael, Yanga-Mbiwa, Bisevac , Bedimo– Malbranque, Ghezzal, Tolisso – Valbuena – Lacazette, Ferri
Vezetőedző: Hubert Fournier

Gent: Sels – Asare, Mitrovic, Nielsen – Dejaegere, Seif, Porto Neto, Kums, Foket, Milicevic – Depoitre
Vezetőedző: Hein Vanhaezebrouck

Jól tükrözte az összecsapás fontosságát, hogy a Lyon nagyon komolyan kezdte az első félidőt. Olyannyira, hogy a 7. percben máris gól ünnepelhetett a hazai szurkolótábor. Ghezzal passzából Ferri volt eredményes. A vendégek nem hagyták annyiban a dolgot és még az első félidőben, pontosabban a 32. percbe Milicevic révén kiegyenlítettek. Szabadrúgását nem tudta hárítani a hazaiak kapusa. Így a szünetre 1:1-es eredménnyel mentek el a csapatok.

A második félidő rögtön egy Valbuena helyzettel kezdődött, azonban Sels hatalmas bravúrral védte a jobb alsó sarokba tartó labdát. A Lyon ezután is próbálta nyomás alatt tartani a belgákat. Előbb Ghezzal, majd Ferri próbálkozott meg újra a gólszerzéssel, de a vendégek kapusa elképesztő formában védett. Az igazi meglepetés, mondhatni dráma a 95. percben következett be. Az utolsó percben a mérkőzés utolsó szögletére, jól érkezett Coulibaly, aki védhetetlenül a léc alá fejelte a labdát, ezzel kialakítva az 1:2-es végeredményt.

A H csoport jelenlegi állása:

h

fotó: uefa.com

Borbély Szabolcs