Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gálázott a Barca – videóval

Messi visszatért a kezdőbe, és rögtön kettőt hintett az öngyilkos taktikát választó Roma ellen. Az egész Barcelona tarthatatlan volt, nagyjából az első gól után teljesen nyilvánvaló volt, hogy csak a győzelem mértéke a kérdéses. A Roma azért becsületesen küzdött, és a mérkőzés legvégén összejött legalább a becsületgól. 

Suárez vs Roma

Barcelona – Roma: 6-1 (3-0)
Helyszín: Camp Nou, Barcelona
Vezette: C. Cakir
Gólszerzők: Suárez (15., 44.), Messi (18., 60.), Piqué (56.), Adriano (76.) ill. Dzeko (90+1.)
Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Piqué (Bartra 56.), Vermaelen, Alba – Roberto (Adriano 64.), Busquets (Samper 46.), Rakitic – Messi, Suárez, Neymar
Roma: Szczesny – Maicon, Manolasz, Rüdiger, Digne – Pjanic (Ucan 75.), Keita, Nainggolan (Iturbe 46.) – Florenzi (Vainqueur 58.), Dzeko, Falqué

A kezdőbe bekerülő Messi azonnal megtornáztatta Szczesnyt, nagy védést kellett bemutatnia a lengyel kapusnak a 4. percben. A 7. percben már a kapuba talált az argentin zseni, de a partjelző előtte lest intett, amikor Neymar labdához ért – jogtalanul. Messi nagyon akart, a 9. percben Busquets pazar indítását lőtte mellé, pedig ez ziccer volt. A 13. percben aztán a Roma is ordító helyzetet hibázott, egy okos szögletvariáció után Nainggolan emelését fejelte fölé Dzeko egész közelről. Negyedóra elteltével már nem volt kegyelem, Neymar fantasztikus labdáját Alves gurította középre Suáreznek, neki meg csak az üres kapuba kellett passzolnia, sakk-matt. A 18. percben meglett Messinek is a maga gólja, gyönyörű egyérintős játék végén Suárez pörgetett az argentin elé, aki átemelte a kirohanó Szczesnyt. Ezután leült a mérkőzés, a Roma valamelyest stabilizálódott, de az is igaz, hogy a Barcelona már nem erőltette annyira a támadásokat. A 41. percben aztán Pjanic szabadrúgása találta meg Florenzit, az ő beadását pedig Ter Stegennek kellett eltakarítania, hogy ne legyen nagyobb baj. A 44. percben Suárez még egyszer beköszönt, Neymar beadását fejelték oda pont az uruguayinak, aki egy meseszép kapáslövéssel kilőtte a hosszút.

A második játékrész pontosan úgy kezdődött, mint az első, 4 percnyi játék után Szczesny fogta Messi lövését. Ezt követően Neymar lövését is hárította, majd Rakitic tüzelt fölé. Az 54. percben nagyszerűen játszotta át a védelmet a Roma, a végén Falqué ziccerét védte Ter Stegen. A másik oldalon viszont jött az újabb gól, Messi gurított középre Piquének, aki előtt csak az üres kapu volt, majd gólja után le is jött. 1 óra után jött az ötödik, Neymar egészen szenzációs labdaátvételét követően Messi előbb a kapusba lőtt, aztán a kipattanót bepofozta. Neymarnak nem akart összejönni a gól, a 71. percben centikkel tekert mellé. A 76. percben a frissen beállt Ucan összekoccintotta Neymar bokáit, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett hajtotta végre, viszont ezt Szczesny kivédte, pechjére azonban Adriano elé ütötte, aki kegyetlenül felvarrta a labdát a léc alá. A 80. percben Messi szerezhetett volna mesterhármast, de az olaszok kapusa remek bravúrt mutatott be. A 82. percben a másik oldalon is ítéltek tizenegyest, amiért Vermaelen akadályozta Dzekót. A bosnyák maga állt oda, de ő is kihagyta, Ter Stegen megérezte az irányt és oldalra ütötte. A 90. percben Neymar lövését még blokkolták, a hosszabbításban viszont összejött a szépségtapasz! Digne tökéletes beadását fejelte Dzeko a kapuba, sovány vigasz a Farkasok számára.

https://www.youtube.com/watch?v=gwoD_ZQiyeE

A csoport állása:

BL E csoport 5. kör

A táblázatot az eredmenyek.com-nak köszönjük!

Tereh Balázs