Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Melyik klub jelenleg Európa legjobbja?

Luis Enrique Barcelonája és Pep Guardiola Bayern Münchenje is rendkívül erősen kezdte az idei kiírást. Nos, most kiderül azonban, melyik klub is ül Európa trónján. A katalánok, vagy a “bajorok”.

bayern-munich-semi-final-12-final-football-soccer-club-soccer-soccer-tournament-uefa-champions-league-fcb-bayern-munich---soccer-barcelona-barcelona-fc-allianz-arena

Bayern München: A Guardiola vezette német klub nem zárta túl jól a 2015-ös esztendőt, ami a trófeákat illeti. A bajnoki címen kívül semmit sem nyertek Neuerék, a Német Kupában, és a Bajnokok Ligájában az elődöntőben buktak el, míg a Német Szuperkupa fináléjában a Wolfsburg tudta felül múlni őket. A nyár folyamán a német sajtó úgy vélte, hogy a „farkasok” a 2015/2016-os szezon folyamán nagy ellenfele lehet a bajor klubnak. Nemcsak, hogy ez nem igazolódott be, de a Bayernek idén sincs komolyabb riválisa a bajnoki cím végkimenetelét követően. Magabiztosan vezetik a tabellát 13 meccsből 12-őt behúztak, 1-szer pedig egalizáltak, 40 gólt rúgtak, és csupán 5-őt kaptak, a második helyezett Dortmunddal szemben 8 pont az előnyük. Remek teljesítménynek több dolog is köszönhető. Az egyik, hogy a nyáron nagyon jól igazolt a csapat. Az új emberek mind beváltak, Douglas Costa és Kingsley Coman főképp, akik a gólpasszok mellett a gólokat sem vetik el. A másik pedig az, hogy a védekezésben és támadásban is kiegyensúlyozottan működik a csapat, ezt a már előbb említett számok is jól tükrözik, Müller, és Lewandowski egyaránt ontja a találatokat, Jerome Boateng pedig kiemelkedik a védelemből jelenlegi formáját tekintve. Ami a meccs statisztikákat illeti a Bayern München 2015-ben eddig 47 mérkőzést játszott le, 35-öt behúztak, 3-szor játszottak döntetlent, 9-szer szenvedtek vereséget.

Barcelona: Luis Enrique legénysége kimagasló éven van túl, hiszen számos trófeát behúztak, szám szerint négyet (bajnokság, Spanyol Kupa, Bajnokok Ligája, UEFA Szuper Kupa). A négyből akár öt is lehet, ha megnyerik a közeledő Klub Vb-t, így a maximális hat kupából csupán egyet nem gyűjtöttek volna be, név szerint a Spanyol Szuperkupát. Az átigazolási tilalom miatt nem volt rá kicsi az esély, hogy az idén már nem lesz olyan jó a katalán együttes. Ez azonban eddig nem vált be, a kezdeti nehézségek után gyorsan összekapták magukat Messiék, illetve a hétvégi 4:0-s győzelem a Real Madrid ellen nagy lelki előnyt adhat a számukra, akár a bajnokság, vagy a Bajnokok Ligája szempontjából. A tél folyamán lejár a tiltás a klubnál, így Turan és Vidal csatlakozhat a kerethez, és teljes értékű munkát végezhetnek már ők is. A bajnokságban 12 meccsen van túl a csapat, ebből 10-et megnyertek, kettőn pedig alul maradtak, 29-et rúgtak, 12-őt kaptak. A Barca idén 57 összecsapáson van túl, ebből 46-ot behúztak, 6-szor játszottak döntetlent, 5-ször szenvedtek vereséget. Ami a posztokat illeti a spanyol klub védelme nem mondható túl stabilnak, azonban a támadó hármas, azaz az MSN remekül működik továbbra is.

Képforrása: www.mundodeportivo.com

Németh Boldizsár