Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Négy összetartás tavaszig

Érzékelhetően megnőtt a válogatott étvágya, ám a hiányosságokat Bernd Storck továbbra is megpróbálja orvosolni. Külön kérést fogalmazott meg a német szakember az MLSZ felé.

valogatott_0002_HG_w1024

Lassacskán véget ér a bajnokság őszi szakasza, így aztán Bernd Storck elkezdheti tervezni, miként épüljön fel a szakmai munka a jövő nyáron esedékes Eb-ig. Elsőre négy összetartást szeretne márciusig, amelyre az MLSZ rábólintott, így további fizikai felméréseket is tud majd végezni a tréner stábja. „A szövetségi kapitány elmondta, szeretné, ha a pótselejtező előtti bajnoki szünetben megvalósított összetartásra sor kerülhetne a jövőben is – beszélt a kapitány kéréséről Domonyai László, aki az MTK képviseletében volt jelen a keddi NB I-es ülésen. – Bernd Storck decemberben, mindjárt az NB I utolsó játéknapja után, valamint januárban, februárban és márciusban is tartana egy-egy edzőtábort, amelyeken elvégezné a különböző felméréseket, és folytatódhatna a csapat összecsiszolódása.”

Domonyai elmondta, konstruktív együttműködés alakult ki, és biztosították a kapitányt támogatásukról. „Rendkívül konstruktív volt az összejövetel, a klubok részéről támogatásunkról biztosítottuk a kapitányt. Az is egyértelművé vált, hogy azon csapatok képviselőivel, amelyek több labdarúgót adnak az A-keretnek, mint például a Ferencváros vagy a Videoton, szűk körben kell a továbbiakban egyeztetni, ám mert a kapitány az U21-es játékosokkal ugyancsak közös felkészülési időszakokat tervez, mi is mindjárt érintettekké váltunk. Az tetszett leginkább, hogy nem diktátumok hangzottak el, nem az történt, hogy diktátumként közölték, melyik napokon kell elengednünk futballistáinkat, hanem a lehető legjobb megoldást kereste mindkét fél.”

Decembertől négy – havonta egy – összetartásra kerül sor, amely március végén felkészülési mérkőzéssel bővül, lévén hivatalos FIFA-játéknap lesz március 24-29. közötti időszak, az ellenfél ugyan még nem ismert, ám nem kérdés, hogy a szövetség igyekszik erős ellenfelet találni, persze a december 12-i sorsolás függvényében.

Gavalovits Sándor