Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Kétszer villant Griezmann, továbbment az Atleti

Könnyed játékkal nyert Diego Simeone együttese, amely a Benficával karöltve jutott a tizenhat közé. A Galata legjobb esetben is az El-ben folytathatja.

atleti

Atletico Madrid – Galatasaray 2-0 (1-0)
Helyszín: Vicente Calderon stadion, 35.753 néző
Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)
Gólszerzők: Griezmann (13., 65.)
Sárga lap: Adin (56.)
Kiállítva:

Atletico: Oblak – Gamez, Giménez, Godín, Filipe Luis – Carrasco (O. Torres, 71.), Tiago (Niguez, 75.), Gabi, Koké – Griezmann (Vietto, 68.), F. Torres

Galatasaray: Muslera – Denayer (Adin, 25.), Chedjou, Kaya, Balta (Gumus, 78.) – Kisa (Bulut, 63.), Karacan – Sarioglu, Sneijder, Öztekin – Podolski

denayer
A délutáni eredmény tükrében a Galatasaraynak lett fontos az esti összecsapás, hogy meglépjen az Astana együttesétől, ehhez képest az egész találkozón a hazaiak akarata érvényesült, ráadásul jobbhátvédjét vesztette a Claudio Taffarel által irányított félholdasok. Minthogy alig kellett negyedóra, hogy a „Matracosok” megszerezzék a vezetést – Gabi szenzációs labdájával Griezmann lépett ki, és talált be – eldőltek a kérdések. Lévén, hogy a törökökben egyszerűen nem volt meg az az átütőerő, amellyel akár csak próbára tudták volna tenni Oblak kapust, borítékolható volt, hogy már csak az Európa Ligáért harcolhatnak. Ehhez hozzájött ugye a fentebb említett sérülés: a félidő derekán Denayert kellett lecserélni, s így kulcsembere nélkül maradt a jobb szélen a Galata.

griezmann

Fordulás után húsz perccel egy újabb Gabi-Griezmann koprodukció tette fel a pontot az i-re, s egyben hozta meg a biztos továbbjutást. A spanyolok mellett a Benfica jutott az egyenes kieséses szakaszba, a csoportelsőség az utolsó fordulóban dől el, az Ibériai-félsziget két csapata éppen egymás ellen lép pályára, hogy döntsön.

A csoport állása:

BL_C
(fotók: uefa.com; tabella: eredmenyek.com)

Gavalovits Sándor