Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem született gól az Old Traffordon

Szerda este másodszor is összecsapott egymással a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. mérkőzésén a Manchester United és a PSV Eindhoven. Az első felvonást a hollandok nyerték.

12289739_10153359307927746_6457501675428010022_n

 

Manchester United – PSV Eindhoven 0:0 (0:0)
Helyszín:
 Old Trafford, Manchester; Vezette: Kralovec
Gólszerzők:ill. –
Sárga lap: Lingard (93’) ill. de Jong (82′), Arias (93′)
Kiállítva: – ill. –

Manchester United: De Gea – Rojo, Blind, Smalling, Darmian (Mata 85’) – Schneiderlin, Schweinsteiger (Fellaini 58’) – Depay (Young 59’), Lingard, Rooney – Martial Vezetőedző: van Gaal

PSV Eindhoven: Zoet – Moreno, Arias, Bruma, Brenet – Propper, Hendrix (Isimiat-Mirin 60’), Guardado – De Jong, Narsingh ( Pereiro 18′), Locadia Vezetőedző: Cocu

A mérkőzés első 15 perce eseménytelenül telt. A 16. percben a PSV edzője, Cocu kénytelen volt kihasználni az első cserelehetőségét. Narsingh sérült meg, és nem is tudta tovább folytatni a mérkőzést. Helyére Pereiro állt be. Az első komoly manchesteri helyzetre a 31. percig kellett várni. Egy szögletet követően Schneiderlin futott be üres területre, és küldte kapura a labdát, de a portás könnyedén tudta hárítani a próbálkozást. Két perccel később jött a válasz Hendrix részéről. A PSV támadója a büntetőterületen belülről lőtt kapura, ám a próbálkozás elég gyengére sikerült, így David de Gea gond nélkül hárítani tudta azt. A 37. percben Martial jutott hatalmas lehetőséghez, a PSV portásának, Zoetnek a fantasztikus reflexei kellettek ahhoz, hogy védeni tudta a laposan kapuba közepébe tartó lövést. A félidőben nem született gól.

A második játékrészben már a kezdő sípszó után veszélyeztettek a hazaiak. Lingard fejelt kapura, ám a próbálkozása centikkel ment a kapufa mellé. Sokkal kevesebb helyzet alakult ki ebben a félidőben, mint az előzőben. A következő emlékezetes próbálkozás ismét, Lingard nevéhez fűződik. Lövése most sem találta el a kaput, néhány centivel a felső léc fölött szállt el a labda. Ebben a félidőben sem született döntés. A 0:0-s végeredmény értelmében a csapatok osztoztak a pontokon. A Manchester United 2., míg a PSV egy ponttal lemaradva 3. mögöttük a tabellán.

kép: Machester United Facebook

Nagy Gábor