Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Nagyot Kloppant a Bordeaux

A Liverpool nagy feladat előtt állt az Európa Liga G csoportjának eheti fordulójában. A francia Bordeaux csapatát kellett legyőzniük ahhoz, hogy megszilárdítsák a pozíciójukat és tovább építgethessék az EL szereplésüket.

benteke

Liverpool – Bordeaux 2:1 (2:1)
Helyszín: Liverpool, Anfield Road Vezette: Yefet
Gólszerző:  Milner (38.) Benteke  (46.) ill Saivet
Sárga lap: Lucas (60.), Ibe (62.), Benteke (86.) ill.  Sane (37.), Contento (88.)

Liverpool: Mignolet– Moreno, Lovren, Toure, Clyne– Lucas, Allen, Milner – Ibe, Benteke, Firmino Vezetőedző: J. Klopp

Bordeaux: Carasso– Contento, Yambere, Sane, Biyogo Poko – Saivet, Plasil, Chantome, Rolan – Jussie, Crivelli Vezetőedző: W. Sagnol

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy azt várni lehetett. Egyértelmű volt a Liverpool fölénye. Ők diktálták a játékot. Saviet révén próbálkozott a vendég együttes, de sikertelenül végződött a gólszerzési kísérlet.  A 29 percben Benteke szerzett vezetést a Poolnak, de les révén a bíró érvénytelenítette a találatot. Talán ezen is felbuzdulva a Bordeaux megindította a rohamát előre. Aminek a következtében a vendégek meg is szerezték a vezetést a 33. percben. Az öröm azonban nem tarott sokáig. Milner a 38 percben kiegyenlített büntetőből. Majd ezután, mikor már azt gondoltál a nézők is, hogy vége az első félidőnek, jött  Clyne és a nagyszerű passzát Benteke értékesítette. Az első félidő legvégén megszerezte a Liverpool a vezetést. 2:1.

A második félidő majdnem úgy kezdődött, mint ahogy az első befejeződött. Benteke újra eredményes volt, de ezúttal is lesen tartózkodott a belga támadó. Ez a játékrész már kiegyenlítettebb volt mint az első. Próbálta a vendég csapat ráerőltetni az akaratát a vendégekre, de ez nem igazán jött be nekik. Jól védekezett a Liverpool, annak ellenére, hogy ez néhol sárga lapokkal járt. Elbirkóztak egymással a csapatok és különösebb helyzetet nem tudtak kialakítani. Mindenesetre az angol gárda megérdemelten győzött.

A csoport jelenlegi állása:

b

fotó: uefa.com

Borbély Szabolcs