Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Továbbjutott a Basel, nagy a harc a másik helyért

Gólokban gazdag döntetlent játszott a Basel és a Fiorentina, míg a háromból két magyart soraiban tudó Lech Poznan sem bírt a Belenensesszel, viszont a második helyért így nagy harc lesz a záró körben.

kádár

Belenenses – Lech Poznan 0-0 (0-0)
Helyszín: Lisszabon
Vezette: Arnold Hunter (északír)
Gólszerzők:
Sárga lap: Dias (72.), E. Gomes (85.) ill.: Dudka (36.), Linetty (59.)
Kiállítva:

Belenenses: Ventura – Ferreira, Brandao, Tonel, Geraldes – Dias – Kuca, Pinto, Silva (C. Martins, 67.), Sturgeon (E. Gomes, 79.)– Caeiro (Leal, 76.)

Lech Poznan: Buric – Kedziora, Dudka, Kádár, Douglas – Linetty, Tralka (Tetteh, a szünetben) – Formella (Pawlowski, 65.), Gajos, Lovrencsics – Thomalia (Hamalainen, 74.)

Továbbra is kevés lehetőséget kap Holman Dávid a poznaniaknál, ezúttal sem volt kerettag a magyar középpályás, ellenben Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás végig a pályán volt, és aktívan szerepet játszottak csapatuk döntetlenjében. Valamivel aktívabban kezdett a lengyel bajnok, de sokra nem mentek vele. Sőt, az első félórában csak a vendégek előtt adódott helyzet. Aztán szinte a semmiből tizenegyeshez jutottak a portugálok, de Silva égi röppályára állította a játékszert. Ezt megúszta a Poznan, mint ahogy a játékrész hajrájában szintén a középpályás próbálkozott, de ezt is elhibázta. A második félidőben folytatódott a poznani offenzíva, ennek ellenére mindössze két veszélyes Pawlowski-lövést regisztrálhattunk, amik egyaránt kimaradtak, így a portugálok egy pontot tartottak otthon.

bernardeschi

Basel – Fiorentina 2-2 (1-2)
Helyszín: St. Jakob Park
Vezette: Ivan Kruzliak (szlovák)
Gólszerzők: Suchy (40.), Elneny (74.) ill.: Bernardeschi (23., 36.)
Sárga lapok: Safari (23.), Bjarnason (26.), Janko (45+1.), Suchy (65.), Zuffi (78.) ill.: G: Rodriguez (45+1.), Badelj (45+3.), Valero (75.)
Kiállítva: Roncaglia (26.)

Basel: Vallati – Xhaka, Lang, Suchy, Safari – Elneny – Embolo, Bjarnason (Kuzmanovic, 88.), Zuffi, Boetius – Janko

Fiorentina: Sepe – Roncaglia, G. Rodriguez, Astori, M. Alonso – Badelj (Gilberto, 85.) – Bernardeschi (Babacar, 85.), Vecino, Valero, Ilicic (Tomovic, 33.) – Kalinic

A kérdés annyi volt a találkozó előtt, hogy a Basel be tudja-e biztosítani a csoportelsőségét, míg Paulo Sousa együttese éppen ezt igyekezett meggátolni. Nem sikerült, mert ehhez nyernie kellett volna a Violáknak. Így aztán a svájciak már biztosan ott vannak az egyenes kieséses szakaszban, míg a firenzeiek a záró körben csatlakozhatnak hozzájuk. A találkozó elején inkább az olaszok irányítottak, akik egy remekbe szabott góllal a vezetést is megszerezték, s még az sem szegte kedvüket, hogy Roncagliát könyöklés miatt kiállította Kruzliak sporttárs, ám valamivel óvatosabb játékra váltottak, így is növelték előnyüket. Gyorsan jött azonban a válasz hazai oldalról, ami még kiélezettebb második etapot vetített előre. Sokáig kereste a rést a falon a Basel, de az utolsó negyedóra kezdetére megtalálta, s bevitte az egalizálást – egyben a biztos továbbjutást – jelentő gólt. Bánhatja a Fiorentina a végét, hiszen utolérhette volna riválisát.

A csoport állása:

EL_I

Gavalovits Sándor