Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Villarreal győzelemmel, a Rapid vereséggel ünnepelte továbbjutását!

Az Európa-liga E csoportjában már kora délután eldőlt minden lényeges kérdés, miután a cseh Viktoria Plzen kikapott belorusz ellenfelétől, így az esti mérkőzés már csak arról volt hivatott dönteni, hogy sikerül-e a Villarrealnak megszakítania az osztrák Rapid veretlenségét.

villo

 

Dinamo Minszk – Viktoria Plzen 1-0 (0-0)
G: Adamovic (90+3.)
K: Veretilo (90.)

Az ötödik forduló előtt a cseh Viktoria Plzennekl még volt némi halvány esélye befutni az E csoport harmadik helyére, de ehhez nyernie kellett a boriszovi hidegben. Hogy végül megfázott a jobb erőkből álló Plzen, azt csak a hazaiak lelkesedésének köszönheti, és a vendégek kissé indiszponált futballjának. A mérkőzés egyetlen lehetősége a Plzen előt adódott az első félidő közepén, ám Mahmutovic gólját les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Amiért emlékezetes marad a meccs, az csak az utolsó 3 perc eseményei miatt lehet: a 81. percben sárga lapot kapó Veretilót szerette volna edzője lecserélni a 90. percben, ám a védő levonulás közben levette a mezét, és a pólóján lévő feliratot kezdte el mutogatni büszkén a közönségnek. mielőtt leért volna a pályáról, Ognjen Valjic játékvezető utolérte, és a második sárgájával kiállította a játékost. A csere elmaradt, de a slusszpoén nem: a 92. percben Baranek szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Adamovic vállalta magára, aki ugyan Bolek kapusba lőtte a labdát, de a kipattanót már a hálóba továbbította. Ezzel az is eldőlt, hogy mindkét csapat búcsúzik az európai kupaporondtól két hét múlva, az utolsó csoportmeccsek lejátszása után.

 

Villarreal – Rapid Wien 1-0 (0-0)
Helyszín: Villarreal, El Madrigal. Vezette: Pawel Raczkowski.
Gólszerzők: Bruno (78.)
Sárga lap: Costa (22.), Bruno (84.), Ruiz (90+5.) ill. Hofmann (47.), Sonnleitner (67.)

Villarreal: Barbosa; Rukavina, Gaspar, Ruiz, Costa – Castillejo (Leiva 83.), dos Santos (Trigueros 73.), Bruno, Suarez – Soldado, Bakambu (Samuel 52.). Vezetőedző: Marcelino García.

Rapid Wien: Novota (Strebinger 61.)- Pavelic, Sonnleitner, Dibon (Hofmann 6.), Stangl – Petsos, Schwab – Kainz, S.Hoffmann, Schobesberger – Prosenik (Jelic 86.). Vezetőedző: Zoran Barisic.

A két csapat abban a tudatban léphetett pályára, hogy a délutáni Dinamo Minszk győzelem után már mindketten továbbjutottak a csoportjukból, így már csak az első hely eldöntése jelenthetett motivációt a játékosok számára. Az eddig hibátlan Rapid Wien megőrizte volna mérlegét a spanyolok otthonában is, de a presztízs miatt is igyekezett beelőzni őket a Villarreal. Ami végül sikerült is a hazai fölényt hozó mérkőzésen, de a gólra egészen a 78. percig kellett várni, amikor is Bruno egy szöglet után lőtte a labdát a kapuba. Győzelmével a Villarreal beelőzte a Rapidot, és Plzenben fejezi be az Európa-liga csoportkörét, míg a Rapid Wien Bécsben fogadja a Dinamo Minszk csapatát.

EL TÁBLA
Kép forrása: goal.com

A tabellát köszönjük az eredmenyek.com oldalnak!

Demmel László