Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kiharcolt győzelmek

Küzdelmes mérkőzéseken vendég győzelmek születtek az Európa Liga csütörtök esti játéknapján az A csoportban.

1

Celtic FC – AFC Ajax 1-2 (1-1)
Helyszín: Glasgow, Celtic Park, Vezette: Felix Zwayer (német)
Gólszerző: McGregor (4.) ill. Milik (22.), Cerny (88.)
Sárga lap: Allan (80.) ill. Tete (78.),
Kiállítva:ill.

Celtic FC: Gordon – Lustig, Boyata, Simunovic, Tiemey (Izaguirre 78.) – Rogic (Mulgrew 66.) – Forrest, Armstrong, McGregor, Mackay-Steven (Allen 72.) – Griffiths, Vezetőedző: Ronny Deila

AFC Ajax: Cillessen – Tete, van der Hoorn (Sanogo 80.), Riedewald, Dijks – Schöne (van de Beek 72.), Klaassen, Gudelj – Fischer (Cerny 69.), Milik, Younes, Vezetőedző: Frank de Boer

Nyeretlen csapatok találkozója, ennek ellenére komoly esélye volt mindkét csapatnak a továbbjutásra, de csak akkor ha az egyik csapat nyer, a döntetlen egyik félnek sem kedvez. Ehhez képest nagyon sokáig úgy tűnt,  hogy 1-1 lesz a vége. Mindjárt a legelején megszerezték a hazai kelták a vezetést: Callum McGregor mintegy 18 méterről  lőtt kapura, melyet Cillessen nem tudott hárítani. (1-0) Negyed órát kellett várni a válaszra, ekkor Viktor Fischer szerezte meg a labdát, beadását Arkadiusz Milik elé fejeli, aki jól ér oda a labdára, amit a hálóba is tüzelt. (1:1)

A második félidő még az elsőnél is harcosabb játékot hozott, mezőnyben voltak inkább erősek a csapatok. A mérkőzés végére a Celtic előtt adódott több helyzet, ennek ellenére a hollandok szerezték meg a győzelmet. Milik passza után Vaclav Cerny iramodott meg a kapu felé, majd pontosan tüzelt a rövidre, lövése a jobb kapufát érintve ment be a hálóba. (1-2) Az eredmény a végére nem változott, így maradt a 2-1-es vendég siker. A két csapat teljesítményét egyszóval úgy írhatnánk le: átlagos. Kevésszer pörgött fel a játék, a nézők talán ettől azért többet vártak. Győzelmével az Ajax még továbbjuthat, bár ehhez kevés esélyük van, mert a Molde legyőzésén túl nekik az kell, hogy a már kieső Celtic idegenben verje meg a Fenerbahcét.

2

Molde FK – Fenerbahce SK 0-2 (0-0)
Helyszín: Molde, Aker Stadion, Vezette: Miroslav Zelinka (Cseh)
Gólszerző:ill. Fernandao (68.), Tufan (84.)
Sárga lap: Forren (7.), Gulbrandsen (8.), Singh (62.), Hussain (77.) ill. Kaldirim (23.), Kjaer (55.), Alves (62.), Kadlec (79.), Nani (81.)
Kiállítva: Rindaröy (91.) ill.

Molde FK: Horváth – Linnes, Toivo, Forren, Rindaröy – Singh, Hestad D. (Hestad E. 76.), Hussain – Svendsen (Gabrielsen 86.), Gulbrandsen (Kamara 46.), Elyounoussi, Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjær

Fenerbahce SK: Fabiano – Gonul, Kjaer, Alves, Kaldirim (Kadlec 74.) – Souza – Tufan, Diego – Nani (Sen 82.), Fernandao (van Persie 86.), Potuk, Vezetőedző: Vítor Pereira

Két fordulóval a vége előtt biztos továbbjutó Molde fogadta a Fenert. Ki hitte volna egyáltalán azt, hogy a norvég kis csapat továbbjuthat ebből a csoportból, pláne ilyen hamar. A Fener is biztosíthatta továbbjutását egy esetleges győzelemmel, és számukra szerencsésen végződő Celtic-Ajax végeredménnyel. Ennek megfelelően a három csatárral felálló Fener mindjárt az elején neki támadt hazai riválisának. A Moldét se kellett félteni, és hiába a már biztos továbbjutás, harcosan, és szimpatikusan játszott a norvég kis csapat. Igazi kapura veszélyes első félidőt láthattak a kilátogató szurkolók, a gól azonban ekkor még nem jött össze.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamart, gól azonban csak a játékrész derekán esett. Ekkor egy bal oldali beadást Fernandao bólintott öt méterről a norvégok kapujába. A brazil csatárnak ez volt a sorozatban a negyedik találata. (0-1) A gól után a hazaiak egyre inkább kitámadtak, aminek egy újabb török gól lett az eredménye: Fernandao kapott egy remek kiugratást, ám őt a kapus buktatta, a kipattanó labdát Tufannak csak az üres kapuba kellett passzolnia. (0-2) A hosszabbításban a hazaiak tíz főre fogyatkoztak Rindaröy kiállítása után, de az eredmény nem változott. Győzelmével a Fener visszavágott az első fordulóban elszenvedett 3-1-es vereségért, és jó  helyzetből várja a folytatást.

A Fener idegenbeli győzelmével közel került a továbbjutáshoz, melyet hazai pályán, a már biztos kieső Celtic ellen biztosíthat is. Az Ajax hazai pályán a már továbbjutott Moldét fogadja, a hollandoknak esetleges győzelmük mellett szorítaniuk kell a Celticnek a Fener ellen, mert csak akkor van esélyük a továbbjutásra.

Állás egy körrel a vége előtt:

Új kép (16)

Fotó: Facebook.com, milliyet.com.tr

Tabella: Eredmenyek.com

Becz Tamás