Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elvesztette első számú kapusát a Manchester City.

Duplán fájó volt a hétközi, Juventus elleni Bajnokok Ligája találkozó. A Manchester City vereséget szenvedett, és a kapust, Joe Hartot idő előtt le kellett cserélni.

article_img

Szerda este 1:0-s vereséget szenvedett a Manchester City a Bajnokok Ligájában. Ezzel úgy tűnik elúszott a csapatnak az esély arra, hogy csoportelsőként jusson tovább. A tabellát, a kékeket legyőző Juventus vezeti. A City első számú kapusát a mérkőzés 81. percében le kellett cserélni. Helyére a cserekapus, a 28 éves argentin Caballero állt be.

Joe Hart térdín sérülést szenvedett, és még nem tudni, hogy mennyit kell kihagynia. Manuel Pellegrini reménykedik benne, hogy nem veszítik el hosszabb időre a portást, de ha bekövetkezik a legrosszabb, akkor teljes mértékben megbízik a cserekapusban, Caballeroban. A 34 éves hálóőr nem sok lehetőséghez jutott eddig a szezon folyamán, ám, amikor pályára léphetett, akkor bizonyított rátermettségét a feladatra. A Juventus elleni meccs végét is lehozta kapott gól nélkül, bár ez a drukkereket már nem vigasztalja.

A Zebrák már a mérkőzés elején döntöttek a három pont sorsáról. A 18. percben Sandro ívelését követően Mandzukic volt a befejező ember. Ebben a szituációban Hart tehetetlen volt. Ezzel a vereséggel elúsztak az álmok a csoportelsőségre, ám az együttes majd bizonyíthat a következő körben, mert az utolsó forduló eredménye már nem befolyásolja a továbbjutási esélyeket. Az lesz csak a kérdés, hogy botlik-e a Juventus, és történik-e helycsere az utolsó játéknapon.

Pellegrini a nyilatkozatában hozzátette, hogy szerinti a bírónak a sípjába kellett volna fújnia közvetlenül a gól előtt, mivel szerinti szabálytalanság történt a tizenhatoson belül, közvetlenül azelőtt, hogy Mandzukic értékesítette a lehetőséget. A szombati, Southampton elleni hazai mérkőzésén minden bizonnyal a cserekapus, Caballero fog védeni.

kép: Mirror

Nagy Gábor