Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Tovább süllyed-e a Real Madrid – Előzetes

Hétvégén rendezik a spanyol bajnokság 13. fordulóját. A forduló legnagyobb kérdés egyértelműen az, hogy két veresége után a Real Madrid a győzelem útjára tud e lépni.

la-liga-logo1

Pénteken Levante-Real Betis nyitómérkőzést rendeznek. A hazaiak jelenleg az utolsó előtti helyen állnak tíz ponttal, viszont az előző körben megszerezték a klubtörténelem legnagyobb arányú idegenbeli győzelmüket a Gijón elleni 3-0-val. Éppen ezért nagy kérdés, hogy formájukat áttudják e menteni a Betis elleni hazai találkozójukra, az ellen a Betis ellen akik az eddig 15 pontjukból 11-et idegenben szereztek, és állnak az ide vonatkozó tabella ötödik helyén.

Szombaton kora délután a parádés formában lévő Barcelona fogadja a Real Sociedadot. A katalánok soraiban ismét ott van Lionel Messi, ráadásul a gránát-vörösök utóbbi mérkőzésein: Villarreal 3-0, Real Madrid 4-0, Roma 6-1 nem sok esélyt adtak ellenfeleiknek, így az új edzőjével rangadót nyerő (Sevilla 2-0) Sociedadnak nem lesz könnyű dolga Barcelonában. A következő mérkőzésen a szintén jó formában lévő Atlético fogadja az Espanyolt. Az Atleti jelenleg a második helyen áll, négy pont hátrányban a Barcától, míg az Espanyol a tizedik 16 ponttal, és elég hektikus formában van, így az Atléticonak kötelező a hétvégi győzelem. Fél kilences kezdettel kiesési rangadót játszanak Málagában, ahol az utolsó Málaga fogadja a 17. Granadát. A két csapat között mindössze egy pont a különbség. A két tíz órás a találkozó közül az első a Las Palmas-Depor, a hazai pályán elég masszív Las Palmas fogadja a jó formában lévő ex-bajnok La Corunaiakat, így érdekes találkozóra van kilátás. A másik késő esti találkozó a Celta-Gijón. Nolitoék nagyon jól kezdték a szezont, sokáig a meglepetés csapat voltak, de utóbbi négy találkozójukból hármat elvesztettek, ezek közül a Valencia elleni hazai 1-5 volt elég súlyos, míg a Gijón szereplése idén minden, de nem kiszámítható. Képesek jó játékkal, az utolsó utáni pillanatban kikapni az Atlético vendégeként, majd képesek hazai pályán hármat kapni az aktuálisan utolsó Levantétól. Ezek után kijelenthető: ez is érdekes meccs lesz…

Vasárnap délben a Getafe fogadja a Villarrealt. A Getafe idén a kiesés ellen küzd, míg a vendégek célba vették a Bajnokok Ligáját, hiszen a negyedik helyen állnak, így dos Santoséknak fontos a madridi mérkőzés. Kora délután az idei év meglepetés csapata az Eibar fogadja a két vereséggel érkező Real Madridot. Nagy kérdés, hogy az Eibar képes e meglepetésre Ronaldóék ellen is, vagy más megközelítésből: Megtöri e nyeretlen szériáját a Real. Negyed hétkor a Rayo fogadja az egyre jobb formába lendülő, csütörtökön az Európa Ligában is továbbjutó Bilbaot. A záró találkozót este fél kilenckor rendezik, ekkor a Sevilla fogadja a forduló rangadóján a Valenciát. Nagyon fontos a győzelem mind két fél számára, hiszen eddig elég hektikusan szerepelnek a ligában. A hazaiak csak a 11-ek, míg a denevérek a hetedik helyen állnak.

A 13. forduló programja:

PÉNTEK
20:30 Levante – Real Betis

SZOMBAT
16:00 FC Barcelona – Real Sociedad (Sport 2)
18:15 Atlético Madrid – RCD Espanyol (Sport 2)
20:30 Málaga – Granada
22:00 Las Palmas – Deportivo La Coruna
22:05 Celta Vigo – Sporting Gijón (Sport 2)

VASÁRNAP
12:00 Getafe – Villarreal (Sport 1)
16:00 Eibar – Real Madrid (Sport 1)
18:15 Rayo Vallecano – Athletic Bilbao (Sport 1)
20:30 Sevilla FC- Valencia (Sport 1)

Becz Tamás