Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Dobogóközelbe lőtte magát a Vidi, idegenben nyert az Újpest

Fordulatos, igazi rangadót hozott az MTK és a Vidi csatája, míg az Újpest könnyedén győzte le a Haladást.

gol-1448738132

Nem mondhatni, hogy a Videoton lett volna az a csapat, amely ellen biztosra mehetett volna az MTK, habár lélektanilag sokat jelentett a Ferencváros múlt heti legyőzése László Csabáéknak. Ezúttal azonban a fehérváriak már a találkozó legelején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és bármily hihetetlen, az első percekben több veszélyes lehetőséget is kialakítottak a hazaiak. Ám sokra nem mentek vele, mert a szervezetten védekező fővárosiak rendre meg tudták akadályozni, hogy valódi ziccer alakuljon ki. Mi több, Torghelle Sándorék is el-eljutottak Danilovic kapujáig, de az utolsó passzok nekik sem sikerültek, legközelebb Myke Bouard Ramos és Kanta jártak a gólhoz, előbbi a lécre fejelt, utóbbi kapufát lőtt, azonban nagyon nagy köszönetet mondhattak a kék-fehérek Bognár sporttársnak, hogy Kovács megrúgásáért nem ítélt büntetőt. Majd nem sokkal később csak a szerencsén múlott, hogy Danilovic nem vétett öngólt egy lövést követően. Fordulást követően kellett negyedóra, mire – többek között a szurkolók füttyszavának köszönhetően – megrázta magát a vendéglátó, s pár ziccert kidolgozott. S aztán Gera Dániel révén emberelőnybe került Horváth Ferenc legénysége, igaz, erősen vitatható második sárgával szórta ki az MTK fiatalját Bognár Tamás. A hajrában aztán Oliveira nem éppen erős lövését sikerült bevédenie Hegedüsnek, lám milyen a kapussors. A másik oldalon viszont hős lett a végig bizonytalanul védő Danilovic, ugyanis megfogta Kanta tizenegyesét, így megmentve csapatának a három pontot, amivel feljött a negyedik helyre Horvát Ferenc csapata.

Videoton – MTK 1-0 (0-0)
Sóstói stadion, 1314 néző, vezette: Bognár Tamás
Videoton: Danilovic – Nego, Vinícius, Juhász, Szolnoki – Pölöskei Zs. – Gyurcsó (Géresi, 61.), Suljic (Sejen V., 90+2.), Kovács I., Oliveira – Feczesin (Soumah, 90+3.)
MTK: Hegedüs – Bese, Grgic, Poór P., Vadnai – Thiam, Strestík (Varga Sz., 84.) – Gera D., Kanta J. (Szatmári L., 86.), Ramos – Torghelle (Baki Á., 74.)
g.: Oliveira (81.)
s.: Suljic (32.), Oliveira (77.), Szolnoki R. (84.), Juhász (86.), Vinícius (87.), Pölöskei Zs. (90+1.), Feczesin (90+3.) ill.: Gera D. (14.), Vadnai (89.)
kiállítva: Gera D. (72., második sárga lappal)

utegól

Remekül indított az Újpest, amely Kabát nélkül, de ismét Balajcza Szabolccsal a kapuban lépett pályára Szombathelyen. Nos, nem sokat kellett várni az első lehetőségre, mely gólt is hozott. Heris lövése a kapufáról az éppen érkező Kylian Hazard elé került, aki nem teketóriázott, hanem bevágta a kipattanót. Továbbra is a fővárosiak akarata érvényesült, ami úgy hozta, hogy félóra elteltével Diagne kapu előtt elguruló labdáját Litauszki pofozta be, lényegében itt el is dőlt a találkozó, merthogy a Haladásban nem volt akkora átütőerő, hogy akár nagyobb veszélyt alakítson ki Balajcza kapuja előtt. Sőt, fordulás után az elképesztő formában futballozó Diagne bevitte a végső döfést, a szenegáli immár nyolcadik gólját szerezte az idényben.

Haladás – Újpest 0-3 (0-2)
Szombathely, 2817 néző, vezette: Solymosi Péter
Haladás: Király G. – Angyal Zs., S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Iszlai (Nagy P., 76.), Th. Wils, Németh M. – Gosztonyi A. (Ugrai R., 63.), Gaál B., Halmosi (L. Martínez, 63.)
Újpest: Balajcza – Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Sankovic (Andric, 61.), Balogh B. – Bardhi, Balázs B., K. Hazard (Cseke B., 77.) – Diagne (Perovic, 85.)
g.: Hazard (10.), Litauszki (31.), Diagne (59.)
s.: Gosztonyi (15.), Iszlai B. (27.), Th. Wils (70.), Jagodics M. (87.) ill.: Kálnoki Kis (45.), Diagne (60.), Bardhi (81.)
kiállítva:

(fotók: vidi.hu; ujpestfc.hu)

Gavalovits Sándor