Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dunga: “Nincs zárva az ajtó Thiago Silva előtt”

Nagyon úgy fest, hogy lejárt a 31 éves játékos nemzetközi karrierje, miután az elmúlt 20 meccsből csupán 7-szer lépett pályára, de a szövetségi kapitány nem zárkózik el a visszatéréssel kapcsolatban. 

thiago_silva_wallpaper_by_planeetcay-d8klotv

A brazil kapitány Dunga elmondta, hogy ő és munkatársai figyelemmel kísérik Thiago Silva játékát, és továbbra is  ragaszkodik ahhoz, hogy van esélye a visszatérésre. A 31 éves védő csapatkapitányként képviselhette hazáját a tavalyi világbajnokságban, azonban Dunga kinevezésével elvesztette a karszalagot, és Neymart nevezték ki a válogatott első emberének. Thiago Silva kimaradt a keretből az elmúlt három meccsen, de Dunga nem zárja ki az esetleges visszatérést.

“Thiago olyan játékos, akit figyelemmel kísérünk. Kialakítunk egy olyan csapat, melyet fiatalok és tapasztaltabbak egyaránt alkotnak. Mi most a selejtezőre és a következő Vb-re koncentrálunk. De az nem fair, amikor a sajtó képviselői egész nap hívogatnak amiatt, hogy milyen dolgok jelennek meg az újságban, ez nem fog működni. De Thiagónak alkalma fog nyílni arra, hogy visszatérjen.”

Thiago Silva az AC Milan labdarúgójaként vált ismerté. Az olasz csapatban 3 esztendőt töltött el, ahol nyert bajnoki címet, és szuperkupát. Összesen 119 mérkőzésen léphetett pályára. Jelenlegi klubjába, a Paris St. Germainhez 2012 nyarán igazolt, ahol eddig 114 alkalommal kapott lehetőséget. A párizsiakkal mindent megnyertek francia földön. A brazil válogatottban 2008-ban mutatkozhatott be, azóta 58 meccsen léphetett pályára.

Képforrása: www.deviantart.com

Németh Boldizsár