Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Ismét a végén bukott pontokat a PAFC

A kiesés elkerüléséért fontos három pontot gyűjthetett volna be a Puskás Akadémia, ám érkezett Diagne.

diagne

A két együttes közelmúltbeli összecsapásain nem hiányzott a gól, ugyanis tavasszal ugyanitt 5-4-re nyertek a lila-fehérek, míg ősszel a Szusza stadionban 2-2-re végeztek a felek. Nos, ezúttal is garantált volt a sokgólos összecsapás, mégsem esett gól az első félidőben. Eleinte kiegyenlített volt a találkozó, hogy aztán az Újpest fokozatosan vegye magához a kezdeményezést. Első lehetőségként Lencse lövését írhattuk fel, ám a PAFC támadója jócskán mellé lőtt. Mindössze húsz perc kellett, hogy veszélyes lövést jegyezhessünk fel; Bardhi suhintotta rá a játékszert mintegy húszról, Pogacsicsnak nyújtóznia kellett, hogy kikapja a jobb alsóba tartó labdát, ezt követően is inkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk elvétve forogtak veszélyben, hiába volt a két szélen is veszélyes a fővárosi alakulat, komolyabb ziccere csak egy akadt egy ilyen beadásból, Mohl tekert középre, Diagne alig csúsztatott mellé. Így aztán maradt a kezdősípszó pillanatában rögzített eredmény, azaz nem esett gól.

Fordulás után az Újpest ott próbálta folytatni, ahol az elsőt abbahagyta, más kérdés, hogy hiába alakított ki kisebb helyzeteket, a veszélyes lehetőségek a Puskás előtt adódtak. Előbb Pekár lövésébe lépett bele Heris, majd Lencse lépett ki, próbálkozását a kivetődő Balajcza védte, hogy aztán Sallai kiugratását követően Nagy Zsolt irgalmatlanul nagy gólt lőjön a ledermedt Balajcza felett. A gólt követően a PAFC vette át az irányítást, míg Nebojsa Vignjevic kettős cserével próbálta felpörgetni együttesét, nem sok sikerrel, pedig Andric és Perovic személyében támadó szellemű játékosokkal erősítette a pályán lévőket. A ráadás perceiben Jarni kihasználta cseréit, amire ráfizetett a hazai együttes. Zsótér ráívelte a kapuját messze elhagyó Balajcza felett, de jócskán mellé ment a próbálkozás, míg a másik oldalon pedig Diagne kapott labdát, a szenegáli pedig nem hibázta el a lehetőséget, így drámai végjátékban szerezte meg az egyik pontot az Újpest. Így aztán semelyik csapatnak sem jó döntetlen született.

Puskás Akadémia – Újpest 1-1 (0-0)
Pancho Aréna, 1302 néző, vezette: Andó-Szabó Sándor
PAFC: Pogacsics – Pauljevic, Kelic, Fodor F., Nagy Zs. – Márkvárt, Bacelic-Grgic (Pintér B., 90+3.), Sallai (Zsótér, 87.), Pekár – Tischler, Lencse (Hudák M., 90+1.)
Újpest: Balajcza – Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl – Cseke B., Balogh B. (Andric, 75.) – Bardhi, Balázs B. (Perovic, 75.), K. Hazard – Diagne
g.: Nagy Zs. (68.) ill.: Diagne (90+4.)
s.: Lencse (24.) ill.: Diagne (82.)
kiállítva:

(fotók: ujpestfc.hu)

Gavalovits Sándor