Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Pótolnak az NB I-esek – Előzetes

Kedden és szerdán is pályára lépnek az élvonalbeli csapatok, méghozzá a Bernd Storck kérésére elhalasztott 15. forduló keretein belül. A találkozók közül egyértelműen a Videoton üllői úti vendégjátéka emelkedik ki a Ferencváros ellen, ugyanis a tavalyi bajnok látogat a trónkövetelőhöz.

OTP Bank Liga

A forduló kedden a Puskás Akadémia – Újpest meccsel indul. A lilák remek formának örvendenek, hiszen a Haladás ellen zsinórban negyedik bajnokijukat abszolválták győzelemmel. Úgy tűnik megtalálták az évek óta hiányzó láncszemet, vagyis a góllövő csatárt a csapatba, ugyanis a szenegáli Diagne már 8 találatnál jár. Az ellenfelük, a felcsúti csapat is nyert az előző körben, hosszú böjtnek véget vetve ezzel. Robert Jarni fiai a Vasas otthonából hozták el a 3 pontot. Mindkét csapat ott folytatná ahol szombaton abbahagyta, de ez csak az egyiknek sikerülhet ( döntetlen esetén egyiknek sem).

Szerdán öt találkozót rendeznek egy időpontban. Kiesési derbire kerül sor a Fáy utcában, ahol a Vasas látja vendégül a Békéscsabát. A két csapat újoncként vágott neki a szezonnak, de egyelőre nem tűnik úgy, hogy mindketten jövőre is az első osztályban fognak játszani, ugyanis jelenleg a Vasas a sereghajtó 10 ponttal, előtte pedig a csabaiak találhatóak 11 egységgel. A 10. Puskásnak pedig 15 pontja van. A legrosszabb hazai mérlegű csapat (Vasas 8meccs/ 3pont) fogadja a legrosszabb vendég csapatot (Békéscsaba 6meccs / 3pont).

A szintén az alsóházi régióhoz tartozó Diósgyőr a dobogón álló MTK-t fogadja Miskolcon. A borsodiak régen nyertek meccset, ellentétben a kék-fehérekkel, akik a jó szereplésüknek hála állnak a 3. helyen. A két csapat az őszi (nyári) fordulóban nagyon egyoldalú meccset játszott, László Csaba tanítványai egy sima 5-össel küldték haza Komanékat, így ez is hajtja majd a hazaiakat, na meg az, hogy a tabellán elfoglalt helyezésük messze elmarad attól, amit a játékoskeretüktől várni lehetett.

A 2. helyen álló Paksra pesti túra vár, méghozzá a Honvéd ellen. Az atomvárosiak nyerő szériája Miskolcon szakadt meg szombaton (Diósgyőr-Paks 1:1), a Honvéd viszont egy pocsék sorozatot zárt le a Békéscsaba legyőzésével (Honvéd-Békéscsaba 3:2). Az az egy biztos a találkozó előtt, hogy akármilyen eredmény is születik, egyik csapat sem tud elmozdulni a tabellán (a Paks előtt 14 pontra van a Fradi, és mögöttük 4-re az MTK, a Honvéd előtt -és mögött is 4-4 pontos “űr” tátong a Haladás és a Diósgyőr közremüködésével).

A Haladás az elmúlt két meccsén nemhogy pontot, de még gólt sem szerzett (Paks-Haladás 2:0, Haladás-Újpest 0:3), így adott a lehetőség a javításra a Debrecen ellen Szombathelyen. A Loki is egy komoly zakót kapott az előző fordulóban a Fraditól (3:0), ezért mindkèt együttes szeretne bizonyítani szurkolóinak és saját maguknak, hogy az csak egy kisiklás volt. Nem mellesleg mindkét gárda 24 pontos, és ha idevesszük, hogy szintén ennyivel áll az Újpest és a Videoton, valamint a 3. MTK-nak is 25 egység áll a neve mellett, így egyáltalán nem mindegy, hogy ki hagyja el győztesen a gyepet.

Komoly rangadót remdeznek a Groupama Arénában, a Fradi és a Videoton részvételével. A címvédő látogat a bajnoki címre legesélyesebb csapathoz, de mivel hatalmas a távolság a két együttes között (19pont), ìgy ennek a meccsnek főleg a presztízse lesz nagy. Az FTC otthon még hibátlan (8/8), a Vidi viszont feljövőben és már a dobogót ostromolja. Játekoskeretet tekintve a két legerősebb csapat csatája következik, amely ha nem lesz “agyontaktikázva”, akkor egy élvezetes találkozót hozhat.

Kedd:

18:00 Puskás Akadémia – Újpest /TV:M4 Sport/

Szerda: 

18:30 Vasas – Békéscsaba

18:30 Diósgyőr – MTK

18:30 Honvéd – Paks

18:30 Haladás – Debrecen

18:30 FTC – Videoton /TV:M4 Sport/

Munkácsi Ádám