Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Újra a hajrá hozta a lila-sikert

Az utolsó előtti őszi forduló nyitó meccsén, Újpesten kapott ki a Diósgyőr, így nagyon megingott Bekő Balázs alatt a kispad.

rados

Váratlant húzott Nebojsa Vignjevic, aki ezen a hűvös decemberi délutánon megkeverte a védelmet, ugyanis Kálnoki Kis Dávidot kihagyta, ellenben Nagy Tibort harcba dobta a szerb tréner. Bekő Balázs ellenben nem változtatott az elmúlt hetek felállásán, s ez érződött is a játékukon. A piros-fehéreknek mindenképpen szüksége lett volna a három pontra, mellyel aprócska lépést tettek volna Bekő megmentéséért. Nagy elánnal kezdtek a csapatok, minek következtében az első percekben akár tizenegyest is kaphatott volna a hazai együttes. Heris beadásába csúszott bele Lipták, a hazaiak kezezés miatt tizenegyest reklamáltak, Pintér Csaba azonban határozottan a szögletzászlóra mutatott. Lüktető, helyzetekben gazdag első félidőt produkáltak a felek, többek között Novothny Soma is betalálhatott volna, ha gyorsabban gondolkodik, így Heris remek mentéssel akadályozta meg a támadót. Ami nem ment az első harminc percben, ment az utolsó negyedórában: előbb Diagne ugrott ki, Rados lábbal védett, majd ígéretes helyzetből Bardhi végezhetett el szabadrúgást, s az macedón középpályás remekül csavarta a vendégek kapujába a játékszert, megszerezve a vezetést az Újpestnek. Az utolsó percekben több kisebb lehetőségek szalasztott el a DVTK, illetve az Újpest védelme jól takarított.

Fordulás után itt Balázs Benjámin helyett Nemanja Andric, ott Tamás Márk helyett Németh Milán folytatta, ezzel is jelezve, nem elégedett az adott csapatrésszel egyik tréner sem. Sőt, ami szembetűnő volt, a második játékrészben a vendégek kezdtek jobban, mi több, Novothny révén egyenlíteni is tudtak, s a gólt követően megélénkült a játék, hol az egyik, hol a másik kapu forgott veszélyben, a nagyobb lehetőségeket a hazaiak hagyták ki, köszönhetően Radosnak, aki két ízben is bravúrral védett. Hiába igyekezett a lila-fehér brigád, semmi sem akart összejönni, mígnem majdnem fordított a borsodi alakulat, Novothny lövését védte Balajcza, hogy aztán Bacsa próbálkozását Nagy blokkolja, Heris pedig nehezen, de felszabadított. S ezzel elérkeztünk a hajrához: Lipták borzalmas felszabadítása Diagne elé került, a szenegáli nem teketóriázott, kilőtte a bal sarkot, Rados hiába vetődött. Ezzel tovább inog Bekő Balázs alatt a kispad, sőt, valószínűleg már nem ingás, hanem egyenesen kilengés. Diagne ezzel a találatával pedig egy gólra megközelítette a Ferencváros „tankját”, Böde Dánielt, aki immár hét bajnoki óta nem tud betalálni.

Újpest – Diósgyőr 2-1 (1-0)
Szusza stadion, vezette: Pintér Csaba
Újpest: Balajcza – Nagy T., Heris, Litauszki, Mohl – Sankovic, Balogh B. (Cseke, 51.) – Bardhi, Balázs B. (Andric, a szünetben), K. Hazard – Diagne
Diósgyőr: Rados – Okuka, Tamás M. (Németh M., a szünetben), Lipták, Kovács G. – Eperjesi, Kitl M. (Griffiths, 62.) – Barczi (Bognár I., 74.), Koman, Bacsa – Novothny
g.: Bardhi (33.), Diagne (88.) ill.: Novothny (53.)
s.: Novothny (82.)
kiállítva:

(fotók: ujpestfc.hu)

Gavalovits Sándor