Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FEB: Jelentős pénzbírságok

Ismét összeült a fegyelmi bizottság, hogy megvitassa a hétvégén történteket. Ezúttal a fél NB I fizet.

ufc

A pályán sportszerű küzdelmek zajlottak hellyel-közzel, hiszen mindössze a békéscsabai Thomas Piermayrt állították ki, aki egy mérkőzésről hiányzik majd. Ellenben a lelátókon már kevésbé volt ilyen »csendes« a helyzet. Leginkább a Derbi után kell zsebébe nyúlnia a két klubnak. A Ferencváros visszaesőként 100 ezer forintot fizet. Indoklás szerint rendezéssel kapcsolatos előírások megsértése, szurkolók általi más sportszervezet szidalmazása miatt kell utalnia a zöld-fehéreknek. Nem tehet másként az Újpest sem, amely ellen szintén visszaesőként hoztak szigorú szankciót. A IV. kerületiek 200 ezer forinttal lettek büntetve: pirotechnikai eszközök bevitele és használata, ellenfél szidalmazása az indok.

A záró forduló másik rangadóján a Honvéd kapott egy 100 ezres csekket, miután szurkolói szidalmazták az ellenfelet. Szintén 200 ezret fizethet a Videoton rendezési előírások megsértése, valamint pirotechnikai eszközök használata miatt. Ez utóbbi ugyan része volt a Sóstói stadion búcsúztatásának, ám a szövetség irányelvei ellen történt, így került sor a szankcióra.

Ugyanezen okból – stadion búcsúztatón használt pirotechnikai eszközök, rendezési előírások megsértése, valamint tárgyak pályára dobása – kapott 200 ezer forintos büntetést.

Más sportszervezet szidalmazásáért a Debrecen is szép summát, 100 ezer forintot küldhet az MLSZ számlájára.

Miután véget ért az ősz szezon, összesítettük a klubokra kiszabott bírságokat.

Íme, a sorrend:

Újpest: 5 millió 400 ezer
Debrecen: 1 millió 900 ezer
Videoton: 1 millió 150 ezer
Diósgyőr: 900 ezer
Vasas: 550 ezer
Honvéd: 500 ezer
Ferencváros: 350 ezer
Haladás: 350 ezer
Békéscsaba: 150 ezer

A Paks, MTK, Puskás Akadémia trió közül csak a paksiak kaptak egy ízben írásbeli figyelmeztetést. A fenti szankciókban a színes lapok miatt kiszabott bírságok nincsenek benne.

Összesen tehát

11 millió 300 ezer forintot szedett be az MLSZ fél év alatt.

Az Újpest ebből egy ízben 2 millióval volt kénytelen beszállni, illetve volt egy 1 millió 300-res tétele is a Megyeri útiaknak.

Gavalovits Sándor