Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kiadós verést kapott a Celta!

Sima verésbe szaladt bele a Celta Vigo a kiesés ellen küzdő Rayo Vallecano elleni szombat késő esti bajnokin, míg a Granada-Getafe fordulatos, és gól gazdag mérkőzést hozott.

02

Rayo Vallecano – Celta Vigo 3-0 (3-0)
Madrid, Estadio de Vallecas, 10 780 néző, Vezette: Santiago Jaime Latre
Gólszerzők: Miku (21.), Tito (26.), Jozabed (36.) ill.
Sárga lap: Dorado (80.), Quini (88.), Trashorras (92.) ill. Beauvue (19.), Goldar (35.), Orellana (39. – pályán kívül), Drazic (45+1.)

Rayo Vallecano: Carlos – Quini, Ze Castro, Tito (Dorado 76.), Martinez – Llorente, Trashorras – Hernandez (Caballero 63.), Sanchez, Bebe – Miku (Guerra 69.), Vezetőedző: Paco Jémez

Celta Vigo: Alvarez – Mallo, Goldar, Gomez Sola, Planas (Jonny 73.) – Fernandez, Radoja (Hernandez 46.) – Drazic (Cheikh 66.), Sene, Bongonda – Beauvue, Vezetőedző: Eduardo Berizzo

A kiesés elöl menekülő Rayo Vallecano fogadta a szezont jól kezdő, de mostanában igen csak rossz formában lévő Celta Vigot. A hazaiak az első félidőben gyorsan el is döntötték a maguk javára a mérkőzést. Óriási mezőnyfölényben játszottak végig a darazsak, az első félidőben 17-szer lőttek kapura, míg a vendég Celta egyszer sem tett kísérletet a kapura lövéssel. A Rayo mezőnyfölénye a 21. percben érett góllá. Roberto Trashorras kapott lágy passzt a tizenhatoson és lövésre szánta el magát, kísérlete azonban a bal kapufát találja el, Miku jókor volt jó helyen, így a kipattanót a magyar származású venezuelai játékos váltotta gólra. (1-0) Nem kellett sokat várni a második gólra, öt perccel később megduplázták előnyüket a hazaiak, Roberto Trashorras ívelt be szabadrúgásból, a labdára Tito érkezett, aki jól ugrott fel a tizenegyespont magasságában és erőből fejelt laposan a kapu közepébe. (2-0) A 36. percben Ismét Trashorras végezhetett el szabadrúgást, csak ezúttal a bal oldalról, de a koreográfia ugyanaz volt mint az előző gólnál, Csak most Jozabed Sanchez fejelte be a labdát a jobb alsó sarok felé. (3-0)
A második játékrészben már visszább vett a tempóból a Rayo, de a Nolito hiányát igen csak megérző Celta nem tudott még szépíteni sem. A második játékrészben a hazai madridiaknak már csak 9-3 volt a kapura lövésük, összességében pedig 26-3. Győzelmével a Rayo elmozdult a kieső zónából, és jelenleg a tizenhetedikek 19 ponttal, míg a rossz formában lévő Celta továbbra is az ötödik 34 ponttal.

01

Granada – Getafe 3-2 (2-0)
Granada, Nuevo Los Cármenes Stadion, 15 448 néző, Vezette: Ricardo de Burgos Bengoetxea
Gólszerzők: Rico (27.), El Arabi (36.), Rochina (77.) ill. Scepovic (71.), Gomez (74.)
Sárga lap: Keleva (77. – pályán kívül), Rico (77. – pályán kívül), Rochina (79.) ill. Wanderson (81.), Scepovic (89.), Lacen (90.)

Alsó házi rangadót vívtak Granadában, ahol az andalúz piros-fehérek a Getafét fogadták. Noha a Granada az első félidőben már két góllal is vezetett, ennek ellenére majdnem sikerült kiengedniük kezükből a három pontot. Előbb Rico szerzett vezetést fejjel. (1-0) Majd El Arabi használta ki a vendégek kapusának hibáját, és duplázta meg a Granada előnyét a 36. percben. (2-0) Még az első félidőben majdnem összejött a szépítés a Getafénak, azonban öt méterről az üres kapura Lacen kihagyta a kihagyhatatlant. A két gólos előnyt a második játékrészben azonban leadták a hazaik. Előbb Stefan Scepovic szépített a 71. percben, aki jól vette át a labdát, majd átemelte azt Andres Fernandez a hazaiak kapusa fölött. (2-1), három perccel később Moi Gomez kapásból lőtt a tizenhatoson belülről a kapu jobb oldalába. (2-2) Azonban újabb három perccel később Ruben Rochina jól vette át, majd kapura is suhintotta mintegy 22 méterről. Óriási gólt ragasztott a bal felsőbe a hazaiak 24 esztendős csatára. (3-2) Az eredmény már nem változott, így győzelmével a Granada elmozdult a kiesőzónából, míg a Getafe a tizedik helyen áll.

Foto: reportechile.net, laliga.es

Becz Tamás