Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin válogatott védőt igazolna a Newcastle! – lapértesülés

A kiesés ellen menekülő Newcastle United argentin válogatott védővel erősítené tovább a keretét. A kiszemelt labdarúgó kölcsönbe érkezhet a “szarkákhoz”, aki nem kap túl sok lehetőséget jelenlegi csapatánál. Az angol klub Lucas Orbannal szeretné stabilizálni hátsó alakzatát.

imagen36483d

A Daily Mail információja szerint a Newcastle United szeretné kölcsönvenni a Valencia védőjét, nevezetesen Lucas Orbant. Az argentin válogatott labdarúgó balszélső, illetve középhátvédként is bevethető. A spanyol együttesnél kiegészítő embernek számít, így nem kizárt, hogy ideiglenesen Angliába teheti át a székhelyét. A “szarkáknak” ő lehet a negyedik januári igazolás, hiszen eddig érkezett Shelvey, Saivet és Towsend is. 

Lucas Orbán 2013-ban igazolt Európába, azon belül is a Bordeaux csapatához, aki természetesen Argentínában rúghatta a bőrt. A francia klubtól egy év után távozott is, ahol 30 tétmérkőzésen kapott lehetőséget. A 2014-es nyári átigazolási piac során a Valencia csapott le rá. A “denevérek” 3,5 millió eurót pengettek ki a játékjogáért. Az argentin labdarúgó eddig nem igazán tudta magát beverekedni a kezdő, tehát ebből kifolyólag kiegészítő embernek számít. Minden frontot egybe véve 45 találkozón léphetett pályára. Hazája válogatottjában 2013-ban mutatkozhatott be, ahol 2 alkalommal kapott esélyt a bizonyításra. 

Képforrása: www.valenciacf.com

Németh Boldizsár