Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: hetet lőtt a Barca – VIDEÓ

A Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén az FC Barcelona hazai pályán fogadta a Valenciát. A katalánok kétszer a kapufát találták el, kihagytak egy tizenegyest, de még így is hét góllal nyertek – Suarez mesternégyest, Messi mesterhármast szerzett.

primera-final-en-el-saco-tras-otro-recital-del-barca

FC Barcelona – Valencia CF 7-0 (3-0)
Helyszín: Barcelona, Camp Nou, Vezette: I. Villanueva.
Gólszerzők: Suarez (7., 12., 83., 88.), Messi (29., 59., 74.) ill. –
Sárga lap: Iniesta (14.), Pique (24.), Turan (84.) ill. Fegholuli (66.), Cheryshev (79.)
Kiállítva: – ill. Mustafi (42.)

FC Barcelona: Ter Stegen – Alba, Pique, Mathieu, Vidal – Iniesta, Busquets, Turan – Neymar, Suarez, Messi, vezetőedző: L. Enrique.

Valencia CF: Ryan – Barragan, Mustafi, Aderlan, Gaya – Danilo, Cancelo, Parejo, Gomes, Siqueira – Rodrigo, vezetőedző: G Neville.

A 7. percben Neymar szerzett labdát a középpályán, majd indította Suarezt, az uruguayi támadó pedig laposan a kapuba lőtt. 1-0. Négy perccel később már kétgólos volt a katalánok előnye. Busquets ugratta ki a télen érkezett Vidalt, a védő tökéletes ütemben passzolt Suarezhez, aki a bal felsőbe bombázott. 2-0.  A 28. percben Iniesta kezdett cselezgetni, majd Neymar sarokkal Messihez passzolt, az ötszörös aranylabdás pedig a ziccert nem hagyta ki. 3-0. A 44. percben aztán meglehetett volna a dupla is az argentinnak, de Suarez passza után csak a kapufát találta el. Az első félidő hosszabbításában ismételten Messi került a középpontba – a tizenhatoson belül buktatták a tízest, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt azonban Neymar a kapufára lőtte, így maradt a háromgólos katalán vezetés 45 perc után.

A második félidőt is a Barcelona kezdte aktívabban, az 51. percben egy szép összjáték után Arda lőtt, de próbálkozása középre ment – Ryanak nem volt nehéz dolga. Az 54. percben Neymar szögletét követően Pique fejelt – csak kicsivel tévesztett célt a hátvéd. Öt perccel később aztán már négygólosra nőtt a hazai előny. Ezúttal Suarez adott sarokkal gólpasszt – Messi pedig megszerezte a második gólját. 4-0. A 74. percben aztán az argentinak már a mesterhármas is meglett. Messi a tizenhatoson belül szerzett labdát, majd erős, lapos lövését Ryan nem tudta fogni. 5-0.  A 83. percben már hattal vezetett a hazai csapat, és Luis Suarez is megszerezte a maga mesterhármasát – Adriano beadását fejelte a kapuba a kilences. 6-0. Az uruguayi azonban nem állt meg háromnál a 88. percben negyedszer is mattolta Ryant. 7-0. Az utolsó néhány percet megúszta kapott gól nélkül a vendég csapat, azonban eldőlt, hogy a Király-kupa idei szezonjának egyik döntőse a címvédő Barcelona lesz.

A mérkőzés góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=r7u8s7zhbos