Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Stoke otthonában gálázott az Everton! – videóval

A szokásos 16:00-ás meccsrengeteg közepette rendezték a Stoke City – Everton és a Newcastle United – West Bromwich Albion összecsapásokat is. Az előbbi párharc igazán emlékezetesre sikerült a Goodison Park gyepén, így reménykedtünk egy hasonló eredményben, ami pedig az utóbbi találkozót illette a “szarkák” számára létfontosságú lett volna a három pont megszerzésre. 

12642471_10153215823036277_2627964767370235830_n

Stoke City – Everton 0-3 (0-3)
Helyszín: Britannia Stadium
Gólszerzők: – ill.
Lukaku(11.,büntető),Coleman(28.),Lennon(42.) 
Sárga:
Diouf(59.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Stoke City: Butland-Johnson,Wollscheid,Muniesa,Pieters-Imbula,Whelan-Shaqiri(Odemwingie 62.),Afellay(Ireland 62.),Arnautovic(Joselu 76.)-Diouf. Vezetőedző: Mark Hughes

Everton: Robles-Coleman,Jagielka,Mori,Oviedo-McCarthy(Osman 90.),Barry-Lennon,Barkley(Mirallas 87.),Cleverley-Lukaku(Kone 76.). Vezetőedző: Roberto Martínez.

Első félidő: A 11. percben Jack Butland követett el szabálytalanság, mely után a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Romelu Lukaku értékesítette. A belga találatát követően a Stoke City ment előre az egyenlítés érdekében, de a gólt ennek ellenére újra a liverpooli “kékek” mellé jegyezhettük fel. A 28. minutumban Coleman talált be a hazaiak hálójába. A 42. perben újra gólt szerzett a vendég együttes. Ezúttal Aaron Lennon volt eredményes. Az első játékrész során tehát egyértelműen az Everton akarata érvényesült. Mark Hughesnak bőven akadt dolga a szünetben. 

Második félidő: A fordulást követően közel negyedórát kellett várni az első lehetőségig. Az 59. percben Lukaku fejelhetett kapura, de a labda a keresztlécről kifelé pattant. A 77. minutumban a csereként beállt Koné szerezhetett volna gólt, de Butland védeni tudta a próbálkozását. A vendégek könnyedén lehozták ezt a meccset. A Stoke City oldalára komolyabb helyzetet nem tudtunk feljegyezni. 

https://www.youtube.com/watch?v=qkGdTRWCNzk

Newcastle United – West Bromwich Albion 1-0 (1-0)
G.:
Mitrovic(33.) ill. –
A kiesés ellen menekülő Newcastlenek életbe vágó volt, hogy ezen a mérkőzésen begyűjtsék a maximális pontszámot. Ehhez Tony Pulis legénységét kellett legyőzniük. A “szarkák” így is rendezkedtek be. Több lehetőséget is kialakítottak, majd a 33. minutumban meg is lett a böjtje. Shelvey passzát követően Mitrovic talált be Ben Foster hálójába. A szünet után nem változott a szituáció. Helyzeteket továbbra is csak a hazaiak tudtak kidolgozni. A legnagyobb közülük Towsendé volt, aki a 69. percben pechére csak a jobb oldali lécet talált el. A Newcastle végül megtartotta egy gólos előnyét és elmozdultak a kiesőzónából. 

Képforrása: Everton facebook oldala 

Németh Boldizsár