Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Dortmundi döntetlen Berlinben, újabb Stuttgart győzelem – videóval

A hétvégén a 20.fordulót rendezték a német Bundesligában. Mondhadtjuk,hogy  a rangadók hétvégéje következett a német élvonalban, hiszen a szombati játéknapon 3 rangadót is rendeztek. Dárdai Herthája a Dortmundot látta vendégül, míg a Schalke a Wolfsburggal játszott rangadót. A szombati játéknap a Leverkusen – Bayern összecsapással zárul majd. 

12705377_1311269532218357_7919682631211351807_n

Hertha BSC – Borussia Dortmund 0:0
Helyszín: Oilimpiastadion, Berlin, 74 500 néző  Vezette: Marco Fritz
Gólszerzők: ill. –
Sárga lap:Weigl (9.),Piszczek (41.)

Hertha BSC: Jarstein – Weiser, Langkamp, Brooks, Plattenhardt – Lustenberger, Hegeler (Stark 90.) – Haraguchi, Darida, Kalou (Baumjohan 89.) – Ibisevic (van den Bergh 71.)  Vezetőedző: Dárdai

Borussia Dortmund: Burki – Schmelzer, Hummels, Papastathopoulos, Piszczek – Weigl, Castro (Pulisic 71.), Gündogan, – Mkhitaryan, Reus (Ginter 81.), Aubameyang (Ramos 72.) Vezetőedző: Tuchel

Dárdai Pál csapata remekül teljesít a szezonban, ennek is köszönhető hogy a 3. helyen állnak a bajnokságban. 6 mérkőzés óta veretlenek, de akkor is a Bayern tudta őket csak megverni. A tavaszi szezont 2 döntetlennel kezdték, legutóbb gólzáporos 3:3-as mérkőzésen a Kleinheisler Lászlót foglalkoztató Werder Bremen ellen. A Dortmund jelenleg második helyen áll a tabellán a címvédő Bayern mögött 8 pontos hátrányban. A vendégek is veretlenek még tavasszal, 2 győzelemmel indították a tavaszi szezont a Mönchengladbach és az Ingolstadt ellen. A két gárda között 10 pont a különbség a tabellán. Tehát egy vendéggyőzelem esetén a Dortmund nagyon leszakíthatta üldözőit. A találkozón remek  teltházas hangulat fogadta a csapatokat. A berliniek kezdték bátrabban a találkozót, az első percekben irányították a játékot. Az első helyzet is a hazaiak előtt adódott. Egy lepattanó labdát Darida küldött kapura, de Bürki bravúrral védeni tudott. A Dortmund első helyzete a 8. percben adódott Gündogan előtt, közel 28 méterről lőtt kapura azonban lövése elkerülte a kaput. A 21. percben hatalamas lehetőséget hagyott ki a berlini csapat. Darida szögletét követően, a remek ütemben érkező John Brooks fejelhetett azonban fejese éppenhogy csak a léc fölé ment. Az első komoly dortmundi lehetőség közel félórát kellett várni. Reus szögletét követően Hummels fejelhetett kapura, de ígéretes fejesét Jarstein nagy bravúrral hárította. Az első  félidőben inkább mezőnyjáték folyt és taktikai csata kevés helyzettel. A második játékrészt aktívabban kezdő Dortmund előtt adódott az első lehetőség. Henrikh Mkhitaryan lőtt kapura 23 méterről, lövése azonban hajszállal ment mellé. A 71 .percben eldönthette volna a mérkőzést Salomon Kalou, Johannes van den Bergh passzát követően de csúnyán mellé lőtt nagy helyzetben. Ezzel a gólnélküli döntetlennel mindkét csapat maradt az eredeti helyén a tabellán.

Ingolstadt – Augsburg 2:1 (0:1)
Helyszín
: Audi Sportpark, Ingolstadt, 15 000 néző Vezette: Michael Weiner
Gólszerzők: Matip (59.), Hartmann (85. büntető) ill. Stafylidis (14.)
Sárga lap:  Gross (62.), Leczano (87.)  ill. Verhaegh (20.), Caiuby (45.), Feulner (87.)

A középmezőny két tagja feszült egymásnak. A találkozót megelőzően a hazaiak a 10. helyen álltak a tabellán, míg az Augsburg a 12. helyen állt. Hazai oldalon nagy problémákat okoz a gólszerzés, mindössze 12 gólt szereztek 19 mérkőzésen. Viszont érdemes megjegyeznünk a Bayern München mögött a második legkevesebb gólt is kapták mindössze 20 alkalommal sikerült az ellenfeleknek betalálniuk. Az Ingolstad 1 győzelemmel és 1 vereséggel kezdte a tavaszi szezont. Legutóbb a Dortmund otthonába kaptak ki. Az Augsburg 3 mérkőzés óta veretlen, úgy érkeztek az Ingolstadt otthonába és még gólt sem kaptak ezeken a mérkőzéseken. A tavaszi szezont 2 gólnélküli döntetlennel kezdték a Hertha és a Frankfurt ellen. Nem kellett sokáig várni a találkozó első komoly helyzetére, ami rögtön gól is lett a 14.percben. Esswein ívelte be a labdát, a kipattanót Konstantinos Stafylidis vágta be a kapu jobb oldalába ezzel megszerezve a vezetést az Augsburg javára. Az 59. percben egy szögletet követően kiegyenlít az Ingolstadt, Matip volt eredményes közel 5 méterről fejelt a hálóba. A 85. percben büntetőhöz jutnak a hazaiak Moravek rántotta le ellenfelét, Hartmann értékesítette a büntetől ezzel megfordítva a találkozó állását.

Eintracht Frankfurt – Stuttgart 2:4 (0:2)
Helyszín
: Commerzbank-Arena, Frankfurt, 41 000 néző Vezette:  Peter Sippel
Gólszerzők: Meier (52.), Huszti (90.) ill. Gentner (27.), Didavi (45.), Niedermeier (65.), Kostic (75. büntető)
Sárga lap: Oczipka (37.), Zambrano (63.)  ill. Didavi (36.), Grosskreutz (51.)

Kiállítva: Zambrano (75.) ill. Didavi (67.)

12642653_10154477268459325_6177238501104208087_n

Huszti Szabolcs csapata hazai pályán fogadta a kiesés ellen menekülő Stuttgart együttesét. A Frankfurt a 13. helyen állt a bajnokságban a  találkozót megelőzén míg a Stuttgart az osztályzót érő 16. helyen. Mindkét csapat a tavaszi szezonban veretlen, a Frankfurt egy gőzelemmel és egy döntetlennel kezdte a  tavaszi szezont, míg a Stuttgart két győzelemmel a Köln és a Hamburg ellen. A Frankfurt egy emlékezetes mérkőzéssel indította a tavaszt a Wolfsburg ellen Meier mesterhármasával győztek 3:2-re. A találkozó a 2. percben rögtön egy Frankfurt helyzettel kezdődött, Huszti lőhetett kapura de lövésér bravúrral hárította Tyton. A 27. percben jött aztán a hidegzuhany a hazaiak számára a Stuttgart ugyanis megszerezte a vezetést. Rupp remek ütemben passzolt Gentner irányába aki kilövi a jobb alsó sarkot. A vérszemet kapó stuttgartiak hamar megduplázhatták volna előnyüket, Didavi jobb alsó sarok irányába tartó lövését Hradecky óriási bravúrral hárította. Az első félidő hajrájában már nem úszták meg a hazaiak az újabb gólt. Niedermeier szögletét Didavi váltotta gólra ezzel 2 gólos előnnyel mehetek a vendégek szünetre. A második félidő elején rögtön szépít a hazai gárda. Egy beadást követően Aigner fejelhetett kapura, azonban Tyton nagy bravúrral hárított a kipattanót viszont már nem tudta megfogni ezzel pedig Meier szépít. A Frankfurt nagy rohamokat indított az egyenlitésért. A 65. percben azonban újra 2 gólosra nő a stuttgartiak előnye. Gentner passzát Niedermeier váltotta gólra, a bal alsó sarokba fejelt. A 67. percben Didavi gondoskodott arról hogy az utolsó 25 percben is legyen miért izgulni, ugyanis második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A 75. percben Zambrano szabálytalanságát követően büntetőt ítélt a játékvezető a Stuttgart javára és második sárga lappal kiállította Zambranot. Ezzel mindkét csapatból 1-1 ember kiszállt. A büntetőt higgadtan értékesítette Kostic ezzel pedig már 4:1 a vendégek javára. A 90. percben Huszti Szabolcs megszerzi új csapatában első gólját ezzel szépítve a mérkőzés állásán. A Stuttgart ezzel tavasszal mindhárom mérkőzését megnyerte és ezzel már a 11. helyen állnak a tabellán.

Fotók: Stuttgart és a Dortmund hivatalos facebook oldala

Ondik Gábor