Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Hengerelt a Schalke

Szombat délután rendezték a Schalke és Wolfsburg, valamint a Hannover és a Mainz összecsapását a Bundesliga 20. fordulójában. Szalai Ádám keudőként lépett pályára.

12496203_10153517738984037_6838395569696972079_o

Schalke 04 – Wolfsburg 3:0 (2:0)
Helyszín: Veltins Arena, Gelsenkirchen; Vezette: Welz
Gólszerzők: Huntelaar (24.), Geis (35.) Schopf (87.) ill. –
Sárga lap: Huntelaar (26.), Geis (49,) ill. Kruse (30.), Bendtner (58.), Knoche (62.)

Schalke 04: Fahrmann – Kolasinac, Neustadter, Matip, Caicara – Goretzka, Geis (Kehrer 90.) – Choupo-Moting (Schopf 80.), Meyer (Belhanda 76.), Sane – Huntelaar Vezetőedző: Breitenreiter

Wolfsburg: Bengalio – Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez – Guilavogui (Schafer 85.) – Vieirinha, Kruse (Bruno Henrique 66.), Draxler, Caligiuri – Bendtner (Putaro 80.) Vezetőedző: Hecking

Már az első félidőben eldöntötte a gelsenkircheni klub a mérkőzést. A 9. percben még Jung küldött egy remek lövést a Schalke kapujára, de Fahrmann hárítani tudta a próbálkozást. A 24. percben szintén a Farkasok kerültek hatalmas helyzetbe, Caligiuri 24-ről küldd egy erős lövést a kapura, azonban a labda a kapufán csattant. A 24. percben aztán megtört a jég, és a hazaiak vezetést szereztek. Huntelaar 24-ről lőtt, és a labda a hálóban landolt. Úgy tűnik, ma távolról megy a csapatnak. Geis szabadrúgás 25-ről vágódott a kapu bal sarkába. A 38. percben Geis majdnem újabb gólt szerzett, de a lövése elkerülte a kaput.

A második játékrész már nem hozott annyi izgalmat, mint az előző. Veszélyes helyzete azonban egyik csapatnak sem volt. A vendégek próbálkoztak a szépítéssel, azonban a kísérletek folyton kudarcba fulladtak. A sorsuk a 87. percben pecsételődött meg végleg. A csereként beállt Schopf gólja végleg eldöntötte a találkozó kimenetelét.

HSV Hannover – Mainz 0:1 (0:1)
Gólszerző: Samperio (24.)

A Hannover együttesében Szalai Ádám kezdőként lépett pályára. Azonban már az első játékrészben hátrányba került a hazai csapat. A 24. percben Christian Clemens szép labdát küldött Jairo Samperio irányába, aki a büntetőterületen belül várta azt. Jól használta ki a helyzetet és a hálóba lőtt. A kapus bele sem tudott érni a kapu bal oldalába tartó labdába. A Mainznak további két ígéretes lehetősége volt ebben a félidőben, azonban egyiket sem tudta gólra váltani.

A második félidő 70. percében egyenlíthetett volna a Hannover, azonban Almeida lövése messze elkerülte a kaput. A 80. percben ismét ő került ígéretes helyzetbe, de ezt sem tudta gólra váltani. A lefújásig nem született újabb találat, így a Hannover pont nélkül maradt hazai pályán.

https://www.youtube.com/watch?v=foAUNiqdH8E

kép: Schalke Facebook

Nagy Gábor