Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: nem bírt a Bayern a Leverkusennel

A Bundesliga 20. fordulójának szomba esti mérkőzése is egy rangadóval zárult. A Bayer Leverkusen hazai környezetben fogadta a címvédő Bayern München együttesét. Két egyaránt négy meccse veretlen gárda feszült egymásnak. A találkozót megelőzően a Leverkusen a negyedik helyet foglalta el a tabellán míg a Bayern 8 ponttal vezette a bajnokságot a Dortmund előtt.

12647123_1066443066730300_9046009827454897679_n

Bayer Leverkusen – Bayern München 0:0
Helyszín
: BayArena, Leverkusen, 30 210  néző  Vezette: Kircher
Gólszerzők:
Sárga lap: Alonso (78.)

Kiállítva: Xabi Alonso (84.)

Leverkusen: Leno – Jedvaj (Hilbert 51.), Tah, Toprak, Wendell – Bellarabi (Mehmedi 87.), Kramer, Kampl, Calhanoglu– Chicharito, Kiessling (Brandt 74.) Vezetőedző: Schmidt

Bayern München: Neuer – Alaba, Badstuber, Kimmich, Lahm – Alonso – Coman (Rode 87.), D. Costa, Vidal (Thiago 52.), Robben (Müller 60.) – Lewandowski Vezetőedző: Guardiola

A csatárok meccse lesz a Leverkusen – Bayern mérkőzés hiszen Chicharito 16 bajnoki alatt 13 gólt szerzett, míg Lewandowski az eddigi 49 bajnokiján, amit a Bayern mezében játszott, 36 találatot jegyzett. A bajor alakulat elképesztő szezont fut mindössze egy vereségük van ebben a szezonban. Még decemberben kaptak ki a Mönchengladbach otthonában (17-1-1). A két csapat müncheni összecsapását a Bayern nyerte 3:0-ra. A mérkőzést megelőzően az újságírók Pep Guardiolat kérdezték a héten történtekről és a mérkőzésről.

Nagyon intenzíven játszanak, és ez nekünk fekszik. Ősszel Lahm, Alaba és Bernat volt a védelemben. De nyilván, ha sok labdát vágnak előre a tizenhatosunkon belülre, akkor gondot okozhatnak. Kießlinget senkinek sem könnyű tartani.” – mondta a Leverkusenről, majd ejtett néhány szót a játékosairól.

BADSTUBER:Régóta hiányoltam, mert ő egy top játékos. Viszont vigyáznunk kell rá, mivel jelenleg a fő játékosunk ott középen. Nem terhelhető túl, ezért is hoztuk Tascit.”
ROBBEN: “Szükségünk van a kvalitásaira. Tegnap nem volt teljesen rendben, de a mai tréningre már oké lesz.”
VIDAL: “Remek formában van, jól edzett. Bízok benne, rendszeresen beszélek vele.”
TASCI: “2-3 napon belül ismét edzhet. Gyors és jól bánik a labdával, hasznunkra lesz.”

“Nem fogok beszélni a Man.City-ről, amíg Németországban vagyok, majd csak ott Angliában. Én olyan vagyok mint egy nő, több dolgot is tudok intézni egyszerre. A média rendre olyan dolgokról kérdez, ami nem a sporthoz kapcsolódik, én azért vagyok itt, hogy a taktikáról és ilyesmikről nyilatkozzak.” – nyilatkozta a következő csapatáról.

Az első komoly lehetőség a találkozón a 10. percben a Leverkusen előtt adódott. Egy szögletet követően Toprak fejelt kapura, azonban fejesét a kapus könnyedén hárította. A 20. percben a Bayern előtt adódott egy lehetőség, Coman cselezte be magát a tizenhatoson belülre azonban Leno hárítani tudott. Az első félóra taktikus játékot hozott kevés helyzettel. Mindössze 1-1 kapura tartó lövést láthatott a közönség. Hiába birtokolta az első félidőben 61%-ban a labdát a bajor együttes, komoly lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk.

A második félidőt aktívabban kezdte mindkét gárda. Az 53. percben Hernández 20 méteres lövése nem sokkal ment fölé. 1 perccel később Calhanoglu próbálkozott lövéssel, de a védők blokkolták. Az 55. percben Guardiola cserére szánta el magát és pályára küldte Thomas Müllert, Robben helyett. A Bayern játéka a cserét követően  megélénkült és sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 64. percben Coman passzát követően kis híján Müller szerzett gólt, de lövése fölé ment. 1 perccel később ismét Müller veszélyeztetett, de lövése nem találta el a kaput. A 83. percben Lewandowski a találkozó egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki, lövése éppenhogy a jobb kapufa mellett szállt el.  A 84. percben Xabi Alonsót második sárga lappal kiállította játékvezető. A 86. percben meccslabdát puskázott el a Leverkusen, Hernandez fejelte le a labdát, Brandt azonban nem tudta a hálóba lőnni a játékszert. Óriási lehetőség maradt ki ezzel. Ezzel a szombati játéknap másik nagy rangadója is gólnélküli döntetlennel zárult. Így tehát a bajorok nem tudták növelni előnyüket, továbbra is 8 ponttal vezetnek a Dortmund előtt. A Leverkusen egy helyet visszacsúszva az 5. helyről várhatja a folytatást. A következő fordulóban a Bayern az Augsburg otthonába látogat, míg a Leverkusen a Darmstadt otthonában lép pályára.

Fotó: Leverkusen hivatalos oldala

Ondik Gábor