Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelmével már második a Tottenham – videóval

A Tottenham nagyon is komolyan gondolja a bajnoki címet, és a Manchester City vereségét kihasználva megelőzték őket a tabellán. 5 pontra vannak a listavezető Leicestertől, viszont jövő héten pont a manchesteri kékekhez mennek. Csak egy góllal tudták felülmúlni a Watfordot az észak-londoniak, a győztes találatot az a Trippier szerezte, akinek ez volt az első gólja a Premier League-ben. 

Lamela vs Watford

Tottenham – Watford: 1-0
G: Trippier (64.) ill. –
Spurs: Lloris – Trippier, Alderweireld, Wimmer, Davies – Dembele, Dier – Chadli (Alli 61.), Eriksen (Carroll 90+2.), Lamela(Son 72.)  – Kane
Watford: Gomes – Nyom, Britos (Prödl 54.), Cathcart, Aké – Capoué, Watson, Suarez (Behrami 46.) – Abdi (Deeney 46.), Ighalo, Jurado

Hatalmas fölényben játszott a hazai csapat az elejétől kezdve, az elképesztő labdabirtoklási fölényüket viszont nem hogy gólokra, de helyzetekre sem tudták váltani. A 26. percben alakult ki az első veszélyes szituáció, egy szöglet utáni kavarodást követően lőtt Dembele mellé. Fél órányi játék után egy veszélyes Davies lövés pattant le Nyomról, ami kis híján így került a kapuba. Egyre nagyobb volt a nyomás a Watfordon, Davies újra a védelem mögé került, és ekkor már Gomes bravúrjára volt szükség, hogy maradjon a 0-0. Némi zavar az észak-londoniak védelmében majdnem meghozta a vendég vezetést, Lloris és a védők nem értették meg egymást, végül Abdi nyúlt alá a labdának, de az a háló tetején landolt. Daviesnek a világon semmi nem akart összejönni, újra remekül indult be, azonban most is kipattant szögletre a labda egy blokkoló lábról. Már mesterhármasnál is járhatott volna a balhátvéd, ha lett volna egy kis szerencséje. A 40. percben Dier szenzációs labdát adott Kane-nek, aki kapásból főlé vágta azt.

Pontosan ott folytatódott minden, ahol a félidő előtt abbamaradt. A Spurs jött előre, és egy tizenegyest kaphattak is volna, amikor Gomes hátulról kisöpörte Kane lábát, de a bíró továbbengedte az esetet. Az angol csatár pár perccel később már kapura tüzelt, a brazil kapus viszont szépen védett. A 64. percben végre valahára megtört a jég, varázslatos kontrát vezetett a Spurs, aminek a végén Alli nagyszerű beadása találta meg az üresen érkező Trippiert, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia. 4 perccel később újabb villámgyors támadást vezetett a Tottenham, ezúttal Eriksen ugratta ki Lamelát, az argentin viszont nem tudta eltalálni a kaput. A vége előtt 10 perccel Eriksen lövésébe kellett belepiszkálnia Gomesnek, hogy ne legyen komoly baj, végül Alli nem érte el a labdát a hosszú oldalon. A 86. percben megint Gomes volt főszerepben, most Daviest kellett megállítania a gólszerzésben.

http://www.dailymotion.com/video/x3qu1y3_trippier-goal-1-0-tottenham-hotspur-vs-watford-fc_sport

Swansea City – Crystal Palace: 1-1
G: Sigurdsson (13.) ill. Dann (47.)

Az első játékrész egyértelműen a Swansea-é volt, és a vezetést is megszerezték a 13. percben. Adebayor követett el egy fölösleges szabálytalanságot Sigurdssonnal szemben, a sértett pedig mesterien csavarta a labdát a hosszú alsóba. Ayew és Routledge is veszélyeztetett még a félidőben, viszont egyikük sem talált kaput, jöhetett a szünet.

Az egyenlítés szinte azonnal a fordulás után jött, Delaney szögletére érkezett jó ütemben Dann, és fejelt a kapuba. Cabaye és Barrow próbálkozott még, valamint a hajrában Sigurdsson újabb remek szabadrúgást küldött kapura, de ezt Henessey bravúrral hárítani tudta.

Tereh Balázs