Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kékek a rókák ellen, avagy harc a bajnoki címért

A Premier League 25. fordulója nem kisebb összecsapással nyit, mint a Manchester City – Leicester City, avagy a bajnoki címért folyó harccal. Az találkozó 13:45-től kerül megrendezésre, melyet természetesen a Digi Sport 1 élőben fog közvetíteni. Nos, nézzük mit is várhatunk ettől a mérkőzéstől. 

cityleicester

Kevesen fogadtak volna arra, hogy a 25. forduló nyitó összecsapásán ezen két csapat fog ádáz harcot vívni a bajnoki cím sorsáért. Természetesen a nagy meglepetés a pályára lépő klubok közül a Leicester City, hiszen a “rókák” a tavalyi szezon folyamán a kiesés ellen menekültek, viszont Claudio Ranieri rendkívül motiváltan tartja a társaságot. Aki netán utána nézett az együttes történelmének, az tudja, hogy fénykorukat a 60-as években élték. Akkoriban többször játszottak FA-kupa döntőt, illetve a Ligakupát be is gyűjtötték. Nos, hogy a Manchester City is megemlítsem, a “kékeknek” azért valamivel jóval nagyobb történelmi háttere van, hiszen korábban nyertek bajnoki címeket, FA-kupát vagy éppen KEK-et is. A múltbéli visszatekintés után tehát jöjjön a párharc kielemezése, a két csapat eddigi teljesítménye. 

Manchester City: Habár hazai környezetben a Pellegrini által vezette csapat a legjobb, nos, a “kékek” többször is tanúbizonyságot tettek arról, hogy egyáltalán nem megfoghatatlanok az Etihad-ban. Főleg igaz ez a Leicester Cityre, hiszen Ranieri tanítványai idegenben (is) vezetik a táblázatot. A manchesteri alakulat legutóbbi 5 mérkőzésén veretlen maradt ,de a mutatott játék továbbra sem ad okot nyugalomra. A hétközi Sunderland ellen begyűjtött 3 egység inkább mondható szerencsésnek, mint sem simának, hiszen Agüero találatát kivéve nem igen akadt lehetőségük. Összességében az elmúlt 24 bajnoki forduló alatt 14-szer nyertek, 5-ször egalizáltak, illetve ugyan ennyiszer szenvedtek vereséget. 

Leicester City: Nemcsak a Premier League, hanem a világ talán legnagyobb meglepetés csapata a Claudio Ranieri által vezetett gárda ebben az idényben. A “rókák” az olasz tréner célkitűzését is túltejesítették, hiszen átlépték a 40 pontos határt. A Leicester City filozófiáját egy kicsit hasonlíthatjuk a Stokéra is, mivel több olyan labdarúgó is található a klubon belül, akiknek nem jött össze az igazi áttörés, mint például Robert Huth, Kasper Schmeichel vagy éppen Danny Drinkwater. Az együttes játékára, illetve becenevéből kifolyólag nagyon igaz ez a mondás: “Ravasz, mint a róka.” Aki figyeli a játékstílusukat, az pontosan tudja, hogy ez mire vonatkozik. A listavezető a kontrákra van berendezkedve, tehát az első perctől fog azt figyelik, hogy mikor nyílnak meg előttük a területek. Akár csak a vendéglátók, ők is a legutóbbi 5 meccsükön veretlenek maradtak, mely során begyűjtötték a Liverpool és a Spurs skalpját is. Ranieri tanítványai 24 forduló elteltével 14-szer nyertek, 8-szor játszottak döntetlent és mindössze 2-szer szenvedtek vereséget. 

Ha a keretek közötti erősséget, tapasztalatot nézzük, egyértelműen a Manchester City az esélyes. Azonban, ha a taktikai dolgokat vesszük figyelembe, akkor a Leicester City. A hazaiak valószínűleg kinyílnak, így a Vardy – Mahrez kettősnek bőven lesz területe a kontrázáshoz + valójuk be a “kékek” hátsó alakzata sem éppen stabil. 

Várható kezdőcsapatok:

Manchester City: Hart-Sagna-Otamendi,Demichelis,Clichy-Navas,Fernandinho,Touré,Silva-Iheanacho,Agüero

Leicester City: Schmeichel-Simpson,Morgen,Huth,Fuchs-Mahrez,Kante,Drinkwater,Albrighton-Okozaki,Vardy

Németh Boldizsár