Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kínában folytatja a Galatasaray sztárja! – hivatalos

Újabb ismertebbnek mondható labdarúgó szerződött a kínai bajnokságba. Az elmúlt időszakban csak úgy áramlanak ki Európából a játékosok, mint például Fredy Guarin, Gervinho vagy éppen Texeira. Nos, ezúttal Burak Yilmazt jelenthették be Ázsiában. 

s-666ed883bb43cc2e16eb9ffc56d0b488e95114f5

A kínai ligában szereplő Beijing Guoan csapatánál folytatja pályafutását a Galatasaray török gólfelelőse, nevezetesen Burak Yilmaz. Az Alberto Zaccheroni által vezetett gárda 8 millió eurót pengetett ki a csatár játékjogáért. 

Burak Yilmaz pályafutása elején megjárhatta a Besiktast és a Fenerbachét is, azonban egyiknél sem tudott maradandót alkotni. A feltörekvő Trabzonspornál sikerült felépítenie magát és a liga egyik legfélelmetesebb támadójává vált. Ezért 2012 nyarán a Galatasaray lecsapott rá. Az isztambuli gárda színeiben nemzetközi szinten is szert tett egy kisebb fajta hírnévre. Minden frontot egybe véve 141 mérkőzésen léphetett pályára, mely során 82 találatot jegyezhettek fel a neve mellé. Yilmaz két alkalommal is a bajnokság legeredményesebb játékosának számított, míg a Galatasaray labdarúgójaként minden trófeát begyűjtött török földön. 

Képforrása: onedio.com

Németh Boldizsár