Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Torres százados lett! Fordítottak a madridiak!

A spanyol bajnokság 23. fordulójának kora délutáni mérkőzésén az Atlético Madrid hazai pályán hátrányból felállva 3–1-re győzte le az Eibart, ezzel pontszámban utolérte a holnap játszó Barcelonát.

01

Atlético Madrid – Eibar 3-1 (0-0)
Madrid, Vicente Calderón, 45 321 néző, Vezette: David Fernández Borbalán
Gólszerző: Giménez (56.), Niguez (63.), Torres F. (91.) ill. Keko (46.)
Sárga lap: Teye (16.), Griezmann (85.) ill. Keko (67.), Castellano (86.), Junca (88.)

Atlético Madrid: Oblak – Gamez, Gimenez, Saúl Niguez, Hernandez – Teye (Torres O. 59.), Gabi, Koke, Carrasco (Torres F. 76.) – Griezmann, Correa (Vietto 60.), Vezetőedző: Diego Simeone

Eibar: Riesgo – Capa, Castellano, Dos Santos, Junca – Garcia – Keko (Berjon 85.), Escalante (Inui 70.), Adrian (Radosevic 90.), Jota – Enrich, Vezetőedző: José Luis Mendilibar

A három nagy közül ezen a hétvégén először az Atlético Madrid lépett pályára, és akár csak a Real és a Barca, úgy ők is kötelező győzelem előtt álltak. Nos, ez ha a vártnál kicsit nehezebben is, de összejött! Ez talán köszönhető volt annak, hogy a matracosoknál meghatározó játékosok hiányoztak, hiszen eltiltás miatt Juanfran, Godín és Filipe Luís sem léphetett pályára, így Diego Simeone vezetőedző nem szokványos védőnégyest volt kénytelen pályára küldeni az Eibar ellen: Jesús Gámez, José Giménez, Saúl Níguez és Lucas Hernández alkotott. Az első félidő nem hozott mezőnyfölényt. Abszolút egyenrangú ellenfele volt az esélyesebb hazaiaknak az baszk kiscsapat, nem is született gól az első 45 percben.

A második játékrész azonban egy gyors vendéggóllal indult. Keko szerezte meg a labdát és a hálóba lőtt 16-ról miután Saúl Niguez hibázott óriásit, és Sergio Enrich elé ügyetlenkedte a játékszert, aki a gólszerző elé tálalt. (0-1) Nem sokáig örülhettek a vezetésnek a vendégek, az 56. percben Koke szöglete után José Giménez bólintott közelről az Eibar kapujába. (1–1) Majd hét perccel később már a vezetést is megszerezték a matracosok miután Koke újabb sarokrúgását követően Saúl Níguez tette jóvá a hibáját fejesből. (2–1) A kegyelemdöfést a 91. percben az Atlético játékosaként éppen a 100. gólját jegyző Fernando Torres adta meg az Eibarnak, aki Luciano Vietto beadása után juttatta a labdát a kapuba. (3-1) A madridi alakulat felforgatott védelemmel is győzött, ráadásul két védőjátékos is gólt szerzett. Győzelmével az Atleti tapad a bajnoki éllovas Barcelonára, amely vasárnap délben a sereghajtó Levantéval játszik. Az Eibar elszenvedte egymás utáni harmadik vereségét a bajnokságban, de még így is előkelő helyen állnak nyolcadik helyükkel – és 33 ponttal – a baszkok!

Fotó: laliga.es

Becz Tamás