Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tíz emberrel is elcsent egy pontot a Fiorentina – videóval

A Bologna és a Fiorentina találkozója felejthető első és remek második félidőt hozott. Mati Fernandez kiállítása felkavarta az állóvizet, így, hogy emberhátrányban voltak, talán Sousa is megbocsájtja a csapatának, hogy csak egy ponttal távoztak Bolognából.  

Bologna - Fiorentina

Bologna – Fiorentina: 1-1
G: Giaccherini (63.) ill. Bernardeschi (59.)
Bologna: Da Costa – Mbaye, Gastaldello, Maietta, Masina (Constant 76.) – Donsah, Diawara, Taider (Brienza 82.) – Mounier (Floccari 65.), Destro, Giaccherini
Fiorentina: Tatarusanu – Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Astori – Bernardeschi (Tomovic 90.), Borja Valero, Vecino, Pasqual – Mati Fernandez, Tello (Zárate 71.) – Babacar (Kalinic 46.)
Kiállítva: – ill. Mati Fernandez (57.)

Nem kezdődött valami aktívan a találkozó, helyzetecskék voltak csak mindkét oldalon, ezek közül talán Destro megpattanó lövése volt a legveszélyesebb, ez legalább eljutott a kapusig. A 33. percben Tello kapott nagy labdát, de Da Costa elképesztő védést bemutatva megakadályozta a gólszerzésben. A Fiorentina azért felpörgött és egyre veszélyesebb volt, a 35. percben például Babacar tüzelt ígéretes helyről fölé. Kontrából azért a hazaiak is veszélyesek voltak, a 38. percben Donsah lövését kellett Tatarusanunak fognia.

A második játékrész eleinte ugyanolyan unalmas volt, mint az első, aztán jött egy váratlan fordulat. Az 57. percben Fernandez teljesen feleslegesen visszarántotta emberét az ellenfél tizenhatosánál, ezért pedig megkapta második sárgáját. Komoly bajba került így a Fiorentina. 2 perccel később ennek ellenére ők szereztek vezetést. Tello tökéletes beadását lőtte a kapuba a szélről behúzódó Bernardeschi, ezzel hirtelen rengeteget változott a meccs. Na, nem örülhetett sokáig a firenzei csapat, ugyanis Donsah visszagurítását a 63. percben Giaccherini vágta a kapuba. Szerencsére nagyon felpörgött a meccs, a 68. percben Astori fejelt nem sokkal fölé egy szabadrúgást követően. A 74. percben Tatarusanu óriási bravúrt mutatott be Taider lövésénél, a felső sarokból kapta ki a labdát valahogy, egészen elképesztő volt. A 86. percben Záraténak volt egy egész jó kísérlete, de nem talált kaput. 1 perccel később Donsah remek egyéni akcióját követően Tatarusanu védett lábbal.

http://www.dailymotion.com/video/x3qunok_bologna-fc-vs-acf-fiorentina-1-1-todos-goals-all-goals-hd-06-02-2016_sport

Tereh Balázs