Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A Napoli megveri a Juventust”

Mindenki nagy várakozással tekint a hétvégi Juventus – Napoli rangadóra, ahol az első látogat a másodikhoz. A két együttest mindössze két pont választja el egymástól a tabellán, így mondhatjuk, hogy sorsdöntő találkozó lesz. 

Zdenek Zeman

Zdenek Zeman jó ismerője az olasz focinak. 1974 óta edzősködik a cseh szakember, azóta rengeteg olasz klubot megjárt (van, amit többször is), igazán híres pedig a Foggiával lett. A kis csapatot 2 év alatt feljuttatta a Serie C-ből az első osztályba. Nem véletlenül hívták “Zemanlandia”-nak a klubot. A Serie A-ban is megállták a helyüket, egy gyenge kerettel folyamatosan ott voltak az UEFA-kupa helyek környékén, amit végül nem értek el.

Nagyon sok minden történt azóta, de a szakértelme megkérdőjelezhetetlen. Valószínűleg ezért is fordultak hozzá, amikor a hétvégi csúcsrangadó kapcsán tanakodtak az olasz újságírók.

“Allegri tudja mit kell tenni a Napoli ellen” – fogalmazott Zeman a Raisport újságírójának. “Egy háromfős támadósor ellen a háromvédős rendszer szenved, de a saját tapasztalatomból beszélek. Maurizio Sarri? Le akarja venni magukról a terhet azzal, hogy azt mondja ők a gyengébbek, viszont ezt ő sem hiszi el. Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a Napoli nyer, mert ők az én focimat játsszák, az én mentalitásommal.

Az érvével azért lehet vitatkozni, az ő felfogását követő Cagliari például tavaly kiesett…

Tereh Balázs