Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Ezúttal Londonban vadásznak a Kínaiak!

A szemünk előtt alakul át a futball térkép, a minap ezen cím alatt boncolgattuk a kínai klubfutball és a világfutball globalizációját. Az elmúlt hetekben sorra dőlt meg a Super League átigazolási rekordja, melyet Alex Teixeira tart 50 millió euróval jelenleg. Nincsen azonban megállás, az egyik meg nem nevezett klub 45 millió eurós transzferrel próbálkozik.

491414412-4147x2077-1206x602

A Sky Sports információja szerint az ajánlat már befutott, az egyik kínai klub 45 millió eurót ajánlott a West Ham United labdarúgójáért, a szurkolók nagy kedvencéért Dimitri Payet-ért. A 15-szörös francia válogatott középpályás a nyáron érkezett Londonba, 15 millió eurót fizettek érte a “kalapácsosok”. Most pedig az ő térfelükön pattog a labda, miszerint megtriplázhatják ezt az összeget, s a kiadásból extra bevételt kovácsolhatnak.

A klub mellett azonban a játékost is meg kell győzni. Payet remek formában van, s jó eséllyel ott lehet a hazai rendezésű kontinensviadalon. Kirobbanthatatlan a West Ham csapatából, remek mezőnymutatói mellett pedig 6 gólja és 5 gólpassza is van. A nevén nem nevezett kínai együttes nem sajnálna évi 8,5 millió eurót kifizetni a játékosnak bér gyanánt, mely egy roppant magas és vonzó fizetés, sokkalta magasabb, mint amit jelenlegi csapatától kap.

Az események tükrében állítólag a West Ham is reagált, s meggyőzné játékosát a maradásról egy kis fizetésemeléssel. Ez heti 150 ezer eurót jelentene, mely éves szinten 7,2 millió euró, nem annyi, mint amit Kínában kereshetne, de megközelíti azt. Ezáltal a West Ham ellensúlyozhatja az anyagi oldalt, a szakmai szempontból pedig minden a Premier League és a londoniak mellett szól.

Tudj meg mindent az elmúlt hetek kínai történéseiről! (KATT)

Őszi Ádám