Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gondok sokasága Liverpoolban

Az angol bajnokságban szereplő Liverpool labdarúgó csapatánál nem lehetnek büszkék az idei szezonra, hiszen borzasztó formát mutat a csapat, edző váltás ide edző váltás oda. És ha ez nem volna elég további gondok is hátráltatják a csapatot.

Jurgen-Klopp_pool8

A hétvégén hazai pályán fogadták a kiesés ellen menekülő Sunderland együttesét, és mindössze egy 2:2-es döntetlenre voltak képesek.  A hétvégi bajnokin a szurkolók tüntetést szerveztek, jelképesen 10 ezer ember hagyta el az Anfieldet a hétvégi bajnoki 77. percében. A szurkolók megelégelték csapatuk szenvedését 77 fontos belépőért közel 32 ezer forintért. Az eset követően a Liverpool vezetősége a tulajdonos Fenway Sports Group kijelentette, átnézik a lehetőségeket, hogy miként csökkenthetnék a belépők árát. A Liverpool mestere is megszólalt a üggyel kapcsolatosan. „Ezt senki sem akarja. Azt szeretnénk, hogy a szurkolók a mérkőzés végéig maradjanak. De tudom, hogy ez most az én problémám is ” – nyilatkozta Jürgen Klopp

Mellesleg Jürgen Klopp hétvégén nem ülhetett le a Liverpool kispadjára, ugyanis szombaton vakbélgyulladás gyanujával megoperálták. További gond a csapat háza tájáról a sok sérült. Ennek kapcsán mint arról beszámoltunk Daniel Sturridge is megelégelte a folyamatos kritikákat a  sérüléseivel kapcsolatosan, és a távozás mellett döntött.  A csapat meg is határozta az árát, 25 milliót szeretnének érte kapni a nyáron.

Ami a bajnokságot illeti a vörösök a kilencedik helyen állnak a tabellán, továbbra sem találják az igazi formájukat. A szurkolók is jobb szezonban biztak főleg, főleg ugy hogy sokat költöttek nyáron új játékosokra (Benteke, Firmino, Origi, Clyne, Ings, Milner ).

Talán még nincs veszve a szezon ugyanis a csapat bejutott az Angol Ligakupa döntőjebe, melyet február 28-án rendeznek a Wembley-ben. Az ellenfél a bajnoki címre törő Manchester City gárdája lesz. Továbbá a  csapat a nemzetközi porondon is versenyben van, az Európa Ligában érdekelt a csapat. A legjobb 16 közé jutásért a Bundesligában szereplő Augsburg gárdáját kell megverniük, amelyről természetes mi is beszámolunk majd. Az első mérkőzéseket február 18-án a visszavágókat egy héttel később február 25-én rendezik majd.

Kép forrása: fcliverpool.com

Ondik Gábor