Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi Videoton támadót igazolt az Újpest!

Korábbi Videoton támadó igazolt az Újpest, aki a szezon végéig érkezik kölcsönbe – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A napokban távozott a lila-fehérek gólfelelőse, azaz Mbaye Diagne, ezért a vezetőség gőzerővel kereste a szenegáli csatár utódját.

p1ab36m015jhv15km2342ma1us31

Az Újpestnél folytatja a Puskás Akadémia támadója, Lencse László, aki az idény végéig érkezett kölcsönbe. A lila-fehérek legfőbb gólforrása, azaz Diagne Kínába távozott, ezért a fővárosi klubnak muszáj volt utód után nézni. Nos, a bajnokság folyamán kiderül, hogy valóban ő lesz e a megfelelő személy. 

Lencse László mindössze 19 esztendős volt, amikor bemutatkozhatott az MTK Budapest felnőtt csapatában. A 2008/2009-es szezon folyamán  a keret stabil tagjának számított, majd a következő idényben alapemberré vált. Összesen 47 tétmérkőzésen 16 gólt szerzett nevelő együttese színeiben. Jó teljesítménye miatt 2010 januárjában lecsapott rá a Videoton. A székesfehérvári csapatnál koránt sem tudta azt a szintet hozni, mint előző állomáshelyén. Ezért a Vidi több alkalommal is kölcsönadta (Kecskemét, Hapoel Ironi, Asteras Tripoli, Puskás Akadémia). Utóbbi állomáshelyén 2014 nyarán végleg megragadt. Az NBI-ben eddig 152 találkozón léphetett pályára, mely során 58 találatot és 31 gólpasszt jegyezhettek fel a neve mellé. Lencse László leggólerősebb szezonja a 2011/2012-es kiírás volt, hiszen 21 összecsapáson 15 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját. A magyar labdarúgó akkor a Kecskemét színeiben szerepelhetett.

Képforrása: Újpest hivatalos honlapja

Németh Boldizsár